ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο μεγαλύτερος κυκλικός κόμβος σ’ όλη την Κύπρο - Δείτε τα σχέδια και που θα βρίσκεται

Ο μεγαλύτερος κυκλικός κόμβος σ’ όλη την Κύπρο - Δείτε τα σχέδια και που θα βρίσκεται

Εντυπωσιακά είναι τα σχέδια που αφορούν την κατασκευή – διαμόρφωση του κυκλικού κόμβου Δερύνειας – Παραλιμνίου!

Η ανάγκη για κατασκευή του κυκλικού κόμβου προέκυψε από το πολεοδομικό οδικό έργο διαμόρφωσης και διαπλάτυνσης των λεωφόρων Ελευθερίας στη Δερύνεια και 1 ης Απριλίου στο Παραλίμνι, ένα έργο που ενώνει τους δύο δήμους και ολοκληρώθηκε εδώ και περίπου οκτώ χρόνια.

Ο κυκλικός κόμβος αναμένεται ν’ αποσυμφορήσει την τροχαία κίνηση στην περιοχή και
παράλληλα να διευκολύνει την διέλευση προς τους γειτονικούς δήμους και κοινότητες. Θα είναι έκτασης 6.700 τετραγωνικών μέτρων και θα εντάσσεται κατά 78% στον Δήμο Δερύνειας και 22% στον Δήμο Παραλιμνίου. Ενδεχομένως να είναι ο μεγαλύτερος κυκλικός κόμβος σ’ όλη την Κύπρο. Με πρωτοβουλία του Δήμου Δερύνειας συστάθηκε ειδική επιτροπή, αποτελούμενη από δημοτικούς συμβούλους από τις δύο τοπικές αρχές για τον σχεδιασμό και τη διαμόρφωση του κυκλικού κόμβου και στη συνέχεια ανατέθηκε σε ομάδα πολιτικών μηχανικών και σε ηλεκτρολόγο μηχανικό, οι οποίοι κατάγονται από τους δύο δήμους, προκειμένου να υποβάλουν την πρόταση τους. Ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας αναφέρει ότι το έργο συμβολίζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Περιλαμβάνει κεντρική μεταλλική κατασκευή, τοπιοτέχνηση των σημείων πρασίνου με τοποθέτηση περίπου εφτά χιλιάδων φυτών και ειδικό φωτισμό, προσδίδοντας μια εντυπωσιακή εικόνα τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όσο και κατά τις νυχτερινές ώρες.

Για σκοπούς άρδευσης των φυτών που θα βρίσκονται στον κυκλικό κόμβο θα χρησιμοποιείται νερό από βιολογικούς σταθμούς της περιοχής. Ο συγκεκριμένος κυκλικός
κόμβος βρίσκεται σε κομβικό σημείο με κατευθύνσεις προς τους τέσσερις γειτονικούς δήμους, Δερύνειας, Παραλιμνίου, Σωτήρας και Αμμοχώστου.

Το έργο έχει κοστολογηθεί στις 250 χιλιάδες ευρώ και το κόστος του θα καλυφθεί αναλογικά από τους δύο δήμους. Ήδη έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την κατασκευή του έργου κι εκτός απροόπτου οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν πριν από τους καλοκαιρινούς μήνες. Υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε έξι μήνες από την
ημερομηνία έναρξης των εργασιών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top