Προπαραγγελία εμβολίων για μεταλλάξεις του κορωνοϊού από τη Βρετανία

Προπαραγγελία εμβολίων για μεταλλάξεις του κορωνοϊού από τη Βρετανία

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προπαρήγγειλε 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, που σχεδιάζει να αναπτύξει η γερμανική φαρμακευτική εταιρεία CureVac για την αντιμετώπιση μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι τα εμβόλια των Pfizer και AstraZeneca, που ήδη χορηγούνται «μοιάζουν να λειτουργούν καλά έναντι των μεταλλάξεων, που αυτή τη στιγμή κυριαρχούν στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ωστόσο, η κυβέρνηση Τζόνσον προτίθεται να συνεργαστεί με την CureVac και «να αξιοποιήσει την υψηλή ειδίκευση, που έχει η Βρετανία στη γονιδιωματική ανάλυση και στην ανάγνωση της γονιδιακής αλληλουχίας των ιών», ώστε να αναπτυχθούν γρήγορα νέες εκδοχές εμβολίων έναντι πιθανών μελλοντικών στελεχών του κορωνοϊού.

Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης ότι συστήνεται εθνική συμβουλευτική επιτροπή ειδικών ώστε να αναγνωρίζονται μεταλλάξεις κατά των οποίων μπορεί να χρειάζονται νέα εμβόλια.

Η συμφωνία προβλέπει παραγωγή του νέου εμβολίου της CureVac επί βρετανικού εδάφους και αναφέρεται σε προμήθεια του σκευάσματος, εφόσον χρειαστεί, εντός του έτους.

Το αρχικό εμβόλιο της CureVac κατά του κορωνοϊού βρίσκεται στην τρίτη και τελική φάση των κλινικών δοκιμών. Η γερμανική εταιρεία έχει ανακοινώσει χωριστή σύμπραξη με την αγγλική GlaxoSmithKline για την παραγωγή εμβολίου κατά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Τα συγχαρητήρια σε Βέμπερ για την επανεκλογή του και οι θερμές ευχαριστίες προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

ΠτΔ: Τα συγχαρητήρια σε Βέμπερ για την επανεκλογή του και οι θερμές ευχαριστίες προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η εξεύρεση απαντήσεων στις ευρωπαϊκές προκλήσεις και η διάνοιξη νέων δρόμων για μια ισχυρότερη, πιο ενωμένη ΕΕ θα είναι το πνεύμα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2026, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας παράλληλα θερμές ευχαριστίες προς το ΕΛΚ και εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών για τη διαχρονική στήριξη τους στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE