ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΥΚΙ: Ζοφερή η εικόνα για το 2023 για τα δημόσια νοσηλευτήρια

ΠΑΣΥΚΙ: Ζοφερή η εικόνα για το 2023 για τα δημόσια νοσηλευτήρια

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) σε ανακοίνωση της με αφορμή την επιστολή του Γενικού Ελεγκτή για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) εύχεται όπως η ζοφερή εικόνα για το 2023 που προδιαγράφεται να παραμείνει πρόβλεψη, σημειώνοντας ωστόσο ότι «τα δεδομένα που καταγράφονται μιλούν περί του αντιθέτου, δημιουργώντας έντονη απογοήτευση και λύπη, όπως και αγανάκτηση».

Η αγανάκτηση μας, αναφέρεται, προέρχεται από το γεγονός ότι τα πλείστα που καταγράφονται είχαν έγκαιρα προβλεφθεί, είχαν έγκαιρα υποβληθεί ως ερωτήματα και προβληματισμοί προς όλους τους εμπλεκόμενους/αρμόδιους, είχαν έγκαιρα αναδειχθεί ως υπαρκτά προβλήματα που αποδυνάμωναν τα δημόσια νοσηλευτήρια και είχαν πολλάκις αναδειχθεί από την ΠΑΣΥΚΙ - δυστυχώς όμως καταγράφονται πλέον ως πραγματικότητες και δυσοίωνες προβλέψεις.

«Την ίδια στιγμή είμαστε αναγκασμένοι να απορρίψουμε και ταυτόχρονα καυτηριάζουμε την οποιοδήποτε προσπάθεια διασύνδεσης της οικονομικής εικόνας που παρουσιάζει ο ΟΚΥπΥ με τις αποζημιώσεις των ιατρών των δημοσίων νοσηλευτηρίων», σημειώνεται.

«Πραγματικά ευελπιστούμε οι αποδέκτες σε όλα τα επίπεδα να έχουν αντιληφθεί τον κίνδυνο που διαγράφεται. Η χώρα μας έχει ανάγκη όχι τα οποιαδήποτε δημόσια νοσηλευτήρια, αλλά νοσηλευτήρια που πραγματικά θα είναι ραχοκοκαλιά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έθεσαν σε διαθεσιμότητα καθηγητή στη Λεμεσό που φέρεται να φίλησε μαθήτρια στο στόμα

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού του άτυχου 52χρονου στο Παραλίμνι

Στην Αστυνομία οι πρώτες υποθέσεις για ψευδείς μετοικίσεις εκλογέων - Πού προκύπτει το πρόβλημα

E-kalathi: Μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες - Αξιολογούνται οι προσφορές - Πότε αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Πρόταση να απομακρύνονται με ρυμούλκηση τα οχήματα που σταθμεύουν παράνομα - Λεπτομέρειες

Εκπρόσωπος της Κομισιόν: Λάθος η απαγόρευση της σημαίας ΕΕ στη Eurovision



Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Μονή Αββακούμ: Καταθέτει στην Ανακριτική ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Πορφύριος

Στην Αρχιεπισκοπή, συνοδευόμενος με από τους δικηγόρους του, έφτασε ο εν αργία Αρχιμανδρίτης, Πορφύριος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής, για το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top