Αν και πριν από λίγες μέρες φάνταζε σχεδόν σίγουρο ότι θα περνούσε η πρόταση των 10 σωματείων για να πέσουν δύο ομάδες αντί τέσσερις και να παραμείνουν και του χρόνου 14 οι ομάδες, εν τέλει το σκηνικό άλλαξε άρδην τα τελευταία 24ωρα.
ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση, Απόλλων ψήφισαν εναντίον και η Πάφος με τη ψήφο της διαμόρφωσε ουσιαστικά το… άκυρο στην πρόταση καθώς χρειάζονταν 5 αρνητικές ψήφοι από τις 21 για να μην περάσει η εισήγηση.
Μάλιστα όχι μόνο δεν πέρασε αλλά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στη συνέχεια που έπεσε η πρόταση του ΑΠΟΕΛ σχεδόν όλες οι ομάδες τη ψήφισαν. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες 19 ψήφοι ήταν θετικοί με την Πάφο και τη Νέα Σαλαμίνα να λένε ΟΧΙ.
Η πρόταση που πέρασε με εισήγηση ΑΠΟΕΛ:
Να μην υπάρξει άμεσος υποβιβασμός των δύο τελευταίων ομάδων με την ολοκλήρωση της Α’ φάσης του Πρωταθλήματος (26) αγωνιστικές.
Οι 14 ομάδες να συνεχίσουν στη Β’ φάση του Πρωταθλήματος, οι 6 πρώτες στον Α’ όμιλο και οι υπόλοιπες 8, στο Β΄ όμιλο.
Με την ολοκλήρωση της Β’ φάσης, θα υποβιβαστούν στη Β’ Κατηγορία οι τέσσερις τελευταίες ομάδες του Β’ ομίλου.
Επί της ουσίας το μόνο που άλλαξε είναι η μη διαβάθμιση ομάδων στην Α’ φάση αλλά και ο τρόπος διαξεγωγής του Β’ γκρουπ που θα γίνει με 8 ομάδες και 4 θα διαβαθμιστούν. Επίσης μετά και από αυτή την εξέλιξη αναμένεται να επιστρέψουμε σε πρωτάθλημα 12 ομάδων τη σεζόν 2021-22.
Α.Χ.
The post Άγριο παρασκήνιο όμως η πρόταση ΑΠΟΕΛ άλλαξε το… σκηνικό – 19 θετικοί ψήφοι! appeared first on Thema Sports.
Διαβάστε Περισσότερα στο:
Themasports.com