ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτός είναι ο λόγος που λήφθηκαν αυστηρότερα μέτρα στα αεροδρόμια – «Καμπανάκι» Υπ. Υγείας για Φεβρουάριο – Μάρτιο

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτός είναι ο λόγος που λήφθηκαν αυστηρότερα μέτρα στα αεροδρόμια – «Καμπανάκι» Υπ. Υγείας για Φεβρουάριο – Μάρτιο

Στην εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ  «Πρωινό Δρομολόγιο» και την Ελένη Βρεττού μίλησε το πρωί της Πέμπτης 4/2 ο Υπ. Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό ο λόγος που λήφθηκαν αυστηρότερα μέτρα στα αεροδρόμιο είναι η ανησυχία που επικρατεί διεθνώς από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Nα θυμίσουμε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη 3/2 πρόταση που προβλέπει τον  υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό 72 ωρών και τη διενέργεια εργαστηριακού ελέγχου PCR 72 ώρες μετά την άφιξη σε όλους τους επιβάτες που αφικνούνται από χώρες των Κατηγοριών Α και Β, ενισχύοντας έτσι τα μέτρα που εφαρμόζονται στα Αεροδρόμια της Δημοκρατίας από την επαναλειτουργία τους το καλοκαίρι του 2020.

Όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου υπάρχει αυξημένη μεταδοτικότητα και επιθετική εξάπλωση των νέων στελεχών του ιού SARS-CoV-2, αλλά και τις έντονες ανησυχίες που προκαλεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο η ανίχνευσή τους σε αρκετά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως υπάρχουν προβλέψεις ότι ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος του 2021 θα είναι ακόμα χειρότεροι μήνες από τους προηγουμένως αναφορικά με την πανδημία διεθνώς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Άτυπη Σύνοδος: Δεύτερη μέρα με σημαντικά θέματα στο τραπέζι – Από τον προϋπολογισμό της ΕΕ μέχρι τη Μ. Ανατολή - Ταλαιπωρία από αποκοπές δρόμων

Άτυπη Σύνοδος: Δεύτερη μέρα με σημαντικά θέματα στο τραπέζι – Από τον προϋπολογισμό της ΕΕ μέχρι τη Μ. Ανατολή - Ταλαιπωρία από αποκοπές δρόμων

Μετά το δείπνο στη Μαρίνα Αγίας Νάπας το βράδυ της Πέμπτης, σήμερα Παρασκευή 24 Απριλίου, οι εργασίες της άτυπης Συνόδου θα φιλοξενηθούν στη Λευκωσία και στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία.

BEST OF TOTHEMAONLINE