ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Απαγόρευση κυκλοφορίας στα κατεχόμενα μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Απαγόρευση κυκλοφορίας στα κατεχόμενα μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου

Την επέκταση των περιοριστικών μέτρων στα κατεχόμενα και την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλες τις «επαρχίες» μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο «πρωθυπουργός» Ερσάν Σανέρ κατόπιν σύστασης της «ανώτατης επιτροπής λοιμωδών/μεταδοτικών νοσημάτων».

Η απόφαση έχει άμεση ισχύ λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και της πιθανότητας συμφόρησης του συστήματος υγείας, αλλά και λόγω της μη πλήρους συμφόρησης των πολιτών με τα περιοριστικά μέτρα.

Ανακοίνωσε επίσης ότι απαγορεύεται πλήρως η μετακίνηση μεταξύ των «επαρχιών» και όσοι δεν έχουν αρνητικό PCR δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν. Τον έλεγχο των μέτρων αναλαμβάνουν σε συνεργασία «αστυνομία», «επαρχιακές διοικήσεις» και «δήμοι».

Κλειστά θα παραμείνουν αυτό το χρονικό διάστημα τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Χαλκίν Σεσί αναφέρει ότι μόνο 34 διαθέσιμα κρεβάτια έχουν μείνει στο νοσοκομείο πανδημίας, μετά την ανακοίνωση 62 νέων κρουσμάτων χθες, που αποτελεί αριθμό ρεκόρ μέχρι σήμερα.

Ο επικεφαλής γιατρός στο «νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών για την πανδημία», Ντερέν Οϊγιάρ προειδοποίησε ότι η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη ενώ ο επικεφαλής της πνευμονολογικής κλινικής του γενικού νοσοκομείου της κατεχόμενης Λευκωσίας, Ακάνσοϊ υποστήριξε ότι οι επόμενες πέντε μέρες είναι πολύ κρίσιμες και προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί έτσι η κατάσταση δεν θα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών στα νοσοκομεία.

Μιλώντας στην Χαλκίν Σεσί, ο Δρ Εμρέ Βούνταλι, ειδικός σε θέματα κλινικής μικροβιολογίας και λοιμωδών ασθενειών στο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας εξέφρασε την άποψη ότι η μετάδοση του ιού στην κοινότητα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που ανακοινώνεται και η πραγματική εικόνα που επικρατεί αυτή την στιγμή στην κοινότητα δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται.

Ο Δρ. Βούνταλι τόνισε την ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των εργαστηριακών εξετάσεων PCR που διενεργούνται, αφού, όπως είπε, όσα περισσότερα τεστ γίνονται τόσα περισσότερα κρούσματα θα εντοπίζονται.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Από την πρώτη στιγμή που δέχθηκε απειλητικό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε συντονισμένα η διερεύνηση της απειλής και ως αποτέλεσμα εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE