ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Διαθέσιμα νέα ραντεβού για εμβολιασμούς ατόμων άνω των 83

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Διαθέσιμα νέα ραντεβού για εμβολιασμούς ατόμων άνω των 83

Στη διάθεση των ατόμων ηλικίας άνω των 83 ετών τίθεται από αύριο, 3 Φεβρουαρίου 2021, στις 9 το πρωί η Πύλη Εμβολιασμού, στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού για την COVID-19. Τα ραντεβού είναι διαθέσιμα για όσα άτομα άνω των 83 ετών δεν έχουν διευθετήσει ραντεβού τις προηγούμενες εβδομάδες ή δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί και αφορούν την περίοδο από τις 8 μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2021.

Συστήνεται στους πολίτες που εμπίπτουν στην ηλικιακή υπό-ομάδα που έχει προτεραιότητα για εμβολιασμό, να διευθετούν ραντεβού στην πρώτη χρονικά διαθέσιμη ημέρα και ώρα, ώστε να υπάρχει συνεχής ροή στα Κέντρα Εμβολιασμού.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι οι πολίτες που διευθετούν ραντεβού είτε για τους ίδιους είτε για άτομα του συγγενικού ή φιλικού τους περιβάλλοντος θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι καταχωρούν τα σωστά στοιχεία ταυτοποίησης (όνομα, αρ. ταυτότητας, ημερομηνία γέννησης), καθώς και τον σωστό αριθμό τηλεφώνου, στο οποίο αποστέλλεται η επιβεβαίωση για το ραντεβού για την 1η δόση καθώς και για τη 2η δόση.

Οι πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή έχουν ερωτήματα κατά τη διευθέτηση ραντεβού, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης στον τηλεφωνικό αριθμό 1474 (δωρεάν κληση).

Ανάλογα με τον ρυθμό εξάντλησης των ραντεβού για τα άτομα άνω των 83 ετών, οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω ανακοίνωσης για τη διάθεση των ραντεβού σε επόμενες ηλικιακές υπό-ομάδες. Καλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, ώστε να γνωρίζουν τις διαφοροποιήσεις στην ηλικιακή ομάδα και να προβαίνουν σε διευθέτηση ραντεβού.

Οι εμβολιασμοί διενεργούνται σε 10 Εμβολιαστικά Κέντρα παγκύπρια από 19 συνολικά συνεργεία. Εμβολιασμοί διενεργούνται ταυτόχρονα και από πέντε κινητές μονάδες, μια σε κάθε Επαρχία, που καλύπτουν εμβολιαστικά στέγες ευγηρίας, υποδομές υγείας και ορεινές/ απομακρυσμένες περιοχές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Κινητικότητα χωρίς αυταπάτες και το στοίχημα της πενταμερούς του Φεβρουαρίου

Κυπριακό: Κινητικότητα χωρίς αυταπάτες και το στοίχημα της πενταμερούς του Φεβρουαρίου

Η επανεμφάνιση κινητικότητας στο Κυπριακό, έπειτα από επτά χρόνια παρατεταμένης στασιμότητας, δεν συνοδεύεται από θριαμβολογίες ούτε από υψηλές προσδοκίες. Οι δηλώσεις της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτυπώνουν μια προσεκτικά σχεδιασμένη προσπάθεια επαναφοράς της διαδικασίας, με σαφή επίγνωση των ορίων και των κινδύνων που τη συνοδεύουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE