«Αυτή η πολιτική δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας στο μέλλον» δηλώνει ο Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος επανέρχεται στην δημόσια – πλέον – αντιπαράθεση θέσεων για την μορφή λύσης, με τον Ερσίν Τατάρ.
Ο νυν Τ/κ ηγέτης με την χθεσινή γραπτή του δήλωση ουσιαστικά απαντούσε στον τέως ηγέτη των Τ/κ και τις αναρτήσεις του μέσω των ΜΚΔ για την ομοσπονδιακή λύση και την λύση δύο κυρίαρχων, ίσων κρατών που – όπως είπε ο κ. Τατάρ – συνεχίζει να υποστηρίζει και θα το κάνει και στην άτυπη 5 +1 συνάντηση.
Ο κ. Ακιντζί μέσω του προσωπικού του λογαριασμού επανήλθε σήμερα – λίγη ώρα πριν την άφιξη στα κατεχόμενα του Τούρκου ΥΠΕΞ – γράφοντας ότι ο «νούσιμος δρόμος είναι να επικεντρωθούμε πάνω στην χαλαρή ή αποκεντρωμένη ομοσπονδία στην οποία έφτασε η ε/κ πλευρά μετά από αμφιταλαντεύσεις ύστερα από το Κραν Μοντάνα και που στην πραγματικότητα είναι θέσεις της τ/κ πλευράς». Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Βερολίνο τον Νοέμβριο του 2019 δεν άφησε στην ε/κ ηγεσία περιθώριο να παίξει περισσότερο, σημείωσε.
Στην αρχή της ανάρτησής του ο Μουσταφά Ακιντζί γράφει ότι εάν η πολιτική αναγνώριση είναι ένας πραγματικός πολιτικός στόχος και όχι υπερβολικός, η πλατφόρμα όπου θα επιτευχθεί αυτό δεν είναι τα Ηνωμένα Έθνη. Ο ΟΗΕ είναι ο οργανισμός που αποφασίζει να μην αναγνωριστεί η τδβκ – όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος - και καλεί τις χώρες μέλη (να μην το κάνουν), πρόσθεσε ο κ. Ακιντζί λέγοντας πως σε αυτό το θέμα δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων).
Επειδή, συνέχισε, αυτή που δεν πρόκειται να το αποδεχθεί αυτό, είναι η ε/κ πλευρά που κάθεται στην άλλη πλευρά του τραπεζιού.
Τότε πρέπει να κοιτάξουμε κάποιους παράγοντες, συνεχίζει διερωτώμενος εάν η διεθνής συγκυρία επιτρέπει κάτι τέτοιο(την αναγνώριση του ψευδοκράτους) και εάν οι κοντινές στην Τουρκία χώρες (όσες κι αν είναι – όπως γράφει) θα μπορούσαν να κάνουν ένα βήμα προς μια τέτοια κατεύθυνση. Διερωτάται επίσης εάν η ίδια η Τουρκία, οι ομάδες της οποίας δεν μπορούν να παίξουν ένα φιλικό αγώνα με μια τ/κ ομάδα, θα βάλει την εξωτερική της πολιτική σε δυσκολίες.
«Εν συντομία, αυτό που φαίνεται είναι ότι μια τέτοια πολιτική δεν έχει καμία πιθανότητα επιτυχίας στο μέλλον. Και εάν δεν υπάρξει επιστροφή στον ρεαλισμό, θα φέρει αναμφίβολα ακόμη περισσότερη απομόνωση».
Αυτό που φαίνεται ακόμη ότι είναι εφικτό, κατά τον κ. Ακιντζί, είναι μια ομοσπονδιακή δομή, όπου θα υπάρχει πολιτική ισότητα με όλα τα στοιχεία της και οι συνιστώσες πολιτείες θα έχουν ισχυρές αρμοδιότητες, όπως η τ/κ πλευρά υπερασπίζεται εδώ και πολύ καιρό.
ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Νέα Σμύρνη: 20χρονος εισέβαλε σε κηδεία και προκάλεσε πανικό – Χόρευε πάνω από το φέρετρο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις