Ελβετία: Οι σκύλοι έσωσαν ζευγάρι που είχε θαφτεί κάτω από χιονοστιβάδα

Ελβετία: Οι σκύλοι έσωσαν ζευγάρι που είχε θαφτεί κάτω από χιονοστιβάδα

Δύο άνθρωποι που είχαν καταπλακωθεί από χιονοστιβάδα στην Ελβετία διασώθηκαν χάρη στους σκύλους τους που γάβγιζαν ζητώντας βοήθεια και έτσι τράβηξαν την προσοχή κάποιων περιπατητών κοντά στην περιοχή που κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πρώτων βοηθειών Rega.

Η χιονοστιβάδα παρέσυρε το ζευγάρι από ένα μονοπάτι στην κοιλάδα Αβέρ της νοτιοδυτικής Ελβετίας, κοντά στο ιταλικό σύνορο και δυτικά του Σεν Μόριτζ, χθες λίγο μετά τις 15:00 τοπική ώρα, αναφέρει ανακοίνωση της Rega.

«Οι σκύλοι τους που δεν θάφτηκαν κάτω από το χιόνι, γαβγίζοντας πολύ δυνατά, προκάλεσαν την προσοχή μιας ομάδας περιπατητών στο χιόνι που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση στην ίδια κοιλάδα, αλλά δεν είχαν δει την χιονοστιβάδα», σημειώνει η ανακοίνωση.

Σχεδόν 15-20 λεπτά μετά την χιονοστιβάδα η ομάδα βρέθηκε επί τόπου, όπου ενός εκ των δύο θυμάτων του ατυχήματος φαίνονταν τα χέρια. Το δεύτερο άτομο ήταν ολοκληρωτικά θαμμένο, σύμφωνα με την Rega.

Και οι δύο απεγκλωβίστηκαν έχοντας τραυματιστεί ελαφρά και υποφέροντας από ήπια υποθερμία. Στη συνέχεια η Rega τους μετέφερε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο.

Η Rega δεν ανέφερε πόσοι ήταν οι σκύλοι τους ή ποιας ράτσας ήταν.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE