Ρωσία: Πάνω από 4.400 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι

Ρωσία: Πάνω από 4.400 συλλήψεις σε διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι

Η ρωσική αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 4.400 συλλήψεις και απέκλεισε το κέντρο πολλών πόλεων, μεταξύ αυτών της πρωτεύουσας Μόσχας, κατά το νέο κύμα διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, με τους συμμετέχοντες να αξιώνουν την αποφυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Στη Μόσχα, οι δρόμοι της οποίας έχουν καλυφθεί από χιόνι, διαδηλωτές και αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών έπαιζαν τη «γάτα με το ποντίκι» καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Το κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας είχει πλήρως αποκλειστεί, αρχής γεγονομένης από την πλατεία Λουμπιάνκα, την έδρα των υπηρεσιών ασφαλείας (FSB), μπροστά από την οποία οι διαδηλωτές ήλπιζαν αρχικά να συγκεντρωθούν.


Μπροστά στα αστυνομικά οδοφράγματα, με τις αρχές να κλείνουν επίσης σταθμούς του μετρό, οι διαδηλωτές προτίμησαν να κατευθυνθούν προς το κέντρο κράτησης στο οποίο βρίσκεται φυλακισμένος ο Αλεξέι Ναβάλνι, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να φθάσουν, προτού επιστρέψουν εκ νέου στο κέντρο.

Νωρίς το βράδι τοπική ώρα, η ομάδα του Ναβάλνι ανακοίνωσε το τέλος της διαδήλωσης στη Μόσχα.


«Τους δείξαμε πόσο πολύ πολυάριθμοι ήμασταν!» έγραψε σε μήνυμα στο Telegram, απευθύνοντας κάλεσμα στους υποστηρικτές του Ναβάλνι να πάνε να τον στηρίξουν, όταν οδηγηθεί στο δικαστήριο, την Τρίτη.

Σύμφωνα με την οργάνωση OVD-Info, που παρακολουθεί τις διαδηλώσεις, τουλάχιστον 4.407 άνθρωποι συνελήφθησαν σε 85 πόλεις, κυρίως όμως στη Μόσχα (1.357) και την Αγία Πετρούπολη (950).

Σύμφωνα με την ένωση Ρώσων δημοσιογράφων, τουλάχιστον 60 μέλη του Τύπου συνελήφθησαν επίσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.