ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στο Κακουργιοδικείο η υπόθεση απάτης αποτους ιδιοκτήτες με εμπρησμό οικίας στην Επισκοπή

Στο Κακουργιοδικείο  η υπόθεση απάτης αποτους ιδιοκτήτες με εμπρησμό οικίας στην Επισκοπή

Ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που θα συνεδριάσει στις 23 Φεβρουαρίου, παραπέμφθηκαν σήμερα τέσσερα πρόσωπα, σε σχέση με την υπόθεση εμπρησμού οικίας στην Επισκοπή και προσπάθειας εξαπάτησης ασφαλιστικής εταιρείας.

Κατηγορούμενοι είναι ο 47χρονος ιδιοκτήτης της οικίας, ένας 40χρονος και 23χρονος, που φέρονται ως τα πρόσωπα που έθεσαν τη φωτιά και ένας 32χρονος που φέρεται να ενεργούσε ως διαμεσολαβητής. Η 45χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη, η οποία είχε επίσης συλληφθεί, έχει αφεθεί από προχθές ελεύθερη και δεν συμπεριλαμβάνεται στο κατηγορητήριο.

Ο εμπρησμός σημειώθηκε στις 26 Δεκεμβρίου 2020, ενώ όλη η οικογένεια απουσίαζε στο εξωτερικό, όπου εργάζεται ο 47χρονος. Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα, ενώ νωρίτερα η οικία είχε διαρρηχθεί. Όπως ανέφεραν οι ιδιοκτήτες της, οι δράστες απέσπασαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 180 χιλιάδων ευρώ, διάφορα χρυσαφικά, καθώς και δύο ρολόγια συνολικής αξίας 30.000 ευρώ. Ανέφεραν δε ότι στην οικία υπήρχε κάβα που ήταν ασφαλισμένη έναντι 80,200 ευρώ.

Αρχικά είχε συλληφθεί ως ύποπτος ο 40χρονος, ο οποίος ανακρινόμενος ανέφερε πως, με διαμεσολαβητή τον 32χρονο, έθεσε φωτιά στην οικία, μαζί με τον 23χρονο, έναντι χρηματικού ποσού χιλίων ευρώ έκαστος. Σύμφωνα με τον ίδιο, εισήλθαν στην οικία με βάση οδηγίες που έλαβε τηλεφωνικά ο 23χρονος, ενώ στο χώρο βρήκαν έτοιμα προς χρήση πλαστικά δοχεία με εύφλεκτη ύλη. Αρνείται επίσης ότι κλάπηκαν χρήματα ή άλλη περιουσία, όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης και πως εντύπωση του προκάλεσε το γεγονός ότι στην οικία υπήρχαν παλιού τύπου τηλεοράσεις, αλλά και κενές περιεχομένου φιάλες κρασιού. Σημειώνεται ότι ο 40χρονος, αν και αρχικά εξέφρασε επιθυμία να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αρνήθηκε τελικά να πει οτιδήποτε άλλο ή να υπογράψει την κατάθεση του.

Το ενδεχόμενο προσπάθειας εξαπάτησης της ασφαλιστικής εταιρείας ενισχύεται και από το γεγονός πως οι ιδιοκτήτες της είχαν πρόσφατα υποβάλει αίτημα στην ασφαλιστική εταιρεία για κάλυψη ζημιών από φωτιά, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε γίνει αναβάθμιση του ασφαλιστήριου συμβολαίου τους.

Η υπόθεση καταχωρήθηκε σήμερα στο Κακουργιοδικείο, ενώ το δικαστήριο διέταξε όπως ο 40χρονος και ο 23χρονος παραμείνουν υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές. Ο 47χρονος και ο 32χρονος αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι την έναρξη της δίκης, στις 23 Φεβρουαρίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top