ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορρέλ ταξιδεύει στη Μόσχα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορρέλ ταξιδεύει στη Μόσχα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Ζοζέπ Μπορρέλ, θα ταξιδέψει στη Ρωσία, φτάνοντας το απόγευμα της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου και θα αναχωρήσει το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου.

Θα είναι η πρώτη επίσκεψη στη Ρωσία από Ύπατο Εκπρόσωπο από το 2017.

Η επίσκεψη θα δώσει την ευκαιρία να διεξαχθούν ευρείες συζητήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και άλλους Ρώσους συνομιλητές πριν από τη στρατηγική συζήτηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας που έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπόρρελ θα θέσει στους συνομιλητές του τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία και στη γειτονία της ΕΕ, τη σημασία της συνέχισης της εφαρμογής της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν, την παγκόσμια απάντηση στην πανδημία και την αλλαγή του κλίματος, μεταξύ άλλων.

Η πρόσφατη δηλητηρίαση, κράτηση και σύλληψη του αντιπολιτευόμενου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι, και οι ανησυχίες για τις θεμελιώδεις ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία ευρύτερα θα βρίσκονται επίσης στην ατζέντα του.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ζ.Μπορρέλ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους ρωσικών οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας στη Μόσχα.

Πριν από την επίσκεψη, ο Ζ.Μπορρέλ δήλωσε: "η σχέση με τη Ρωσία είναι μία από τις πιο περίπλοκες της ΕΕ. Οι πρόσφατες εξελίξεις χρησιμεύουν μόνο για να τονίσω την ανάγκη να επισκεφτώ τη Μόσχα. Όμως, πέρα ​​από τα ζητήματα της αντιπαράθεσης, υπάρχουν επίσης τομείς στους οποίους η ΕΕ και η Ρωσία συνεργάζονται ή πρέπει να συνεργαστούν περισσότερο, που απαιτούν την επείγουσα προσοχή μας".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑ



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top