ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Μειώνεται η διασπορά του κορωνοϊού

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Μειώνεται η διασπορά του κορωνοϊού

Ισχυρές ενδείξεις ότι το lockdown κατά του κορωνοϊού που έχει επιβληθεί στην Αγγλία έχει αρχίσει να αποδίδει προκύπτουν από διάφορες έρευνες.

Η μεγάλη τακτική έρευνα REACT από το Imperial College του Λονδίνου, σε δείγμα περίπου 168.000 πολιτών, έδειξε ότι το 1,57% του πληθυσμού ήταν θετικό στον ιό στο διάστημα 6-22 Ιανουαρίου, ποσοστό ελαφρώς μικρότερο από το αντίστοιχο κατά την προηγούμενη έρευνα.

Το επιμέρους ποσοστό από τις 15 Ιανουαρίου και μετά, μάλιστα, είναι πιο μικρό σε σχέση με το πρώτο δεκαήμερο της έρευνας.

Υπολογίζεται επίσης ότι η τιμή R του ρυθμού μετάδοσης του ιού έχει υποχωρήσει ελαφρώς κάτω από τη μονάδα.

Στο Λονδίνο το ποσοστό διασποράς του ιού είναι μεγαλύτερο, στο 2,83%, που σημαίνει ότι ένας στους 35 κατοίκους της πρωτεύουσας ήταν φορέας κατά την περίοδο της έρευνας.

Οι ερευνητές του λονδρέζικου πανεπιστημίου ανέφεραν ότι μετά από ένα διάστημα σταθεροποίησης του αριθμού των φορέων, μπορούν να μιλήσουν πλέον για μια «ρηχή μείωση».

Τα στοιχεία από την έρευνα συμφωνούν με τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ που πραγματοποιεί καθημερινά η υπηρεσία Δημόσια Υγεία Αγγλίας, τα οποία δείχνουν σημαντική μείωση το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, υπάρχουν διαφορές ανά περιοχή. Ενώ το Λονδίνο και η ΝΑ Αγγλία για παράδειγμα βλέπουν μεγάλες μειώσεις στον αριθμό των κρουσμάτων, η εικόνα είναι διαφορετική στην κεντρική Αγγλία.

Επίσης, τα νεότερα εβδομαδιαία στοιχεία από την υπηρεσία ιχνηλάτησης επαφών επιβεβαιωμένων φορέων αναφέρουν ότι την εβδομάδα έως τις 20 Ιανουαρίου τα θετικά τεστ ήταν κατά 17% λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο επταήμερο.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE