Να προσεγγισθεί ο Πρόεδρος Μπάιντεν για το Κυπριακό, ζητά η Αδούλωτη Κερύνεια

Να προσεγγισθεί ο Πρόεδρος Μπάιντεν για το Κυπριακό, ζητά η Αδούλωτη Κερύνεια

Το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια θεωρεί ότι ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ,  μετά  από την εμπειρία της βίαιης εισόδου στο κτίριο του Καπιτωλίου έχει προβληματιστεί σε βαθμό που θα μπορεί να επηρεαστεί ώστε να αντικρύσει διαφορετικά τον κόσμο, παρατηρώντας ότι αυτό διαφαίνεται μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις του προεκλογικά και κατά την τελετή εγκαθίδρυσης του στην Προεδρία.

 
«Έχοντας αυτό το δεδομένο υπόψη, έχει σημασία όλοι εσείς,  Κυβέρνηση και Κόμματα να κινηθείτε  έγκαιρα προσεγγίζοντας τη νέα Αμερικανική Κυβέρνηση σε νέα βάση», αναφέρεται σε επιστολή του Σωματείου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, ημερομηνίας 24 Ιανουαρίου, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα, προσθέτοντας ότι επιβάλλεται να προσεγγισθεί ο  Πρόεδρος Μπάιντεν θέτοντας το Κυπριακό στην ουσία του, ως θέμα εισβολής , κατοχής, καταπάτησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και παραβίασης της Διεθνούς Νομιμότητας.
 
«Να γίνει προσέγγιση διατυπώνοντας ετοιμότητα για εδραίωση και διεύρυνση στρατηγικής συνεργασίας, η οποία φαίνεται να είχε ήδη ξεκινήσει, με επιδίωξη αυτή η προσέγγιση να γίνει  στη βάση της αμοιβαιότητας, με αμοιβαία οφέλη, χωρίς να επιτρέψουμε να χρησιμοποιηθούμε μόνο ως πιόνι, στις στρατηγικές ψυχρού πολέμου μεταξύ  των Μεγάλων Δυνάμεων και διαχωρισμού του κόσμου σε στρατόπεδα, σε βάρος των δικών μας Δικαιωμάτων», διευκρινίζει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE