ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 22 άτομα παρουσίασαν παρενέργειες από τα εμβόλια - Όλες οι πληροφορίες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 22 άτομα παρουσίασαν παρενέργειες από τα εμβόλια - Όλες οι πληροφορίες

Συνολικά 22 αναφορές πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών έλαβε κατά τον πρώτο μήνα χορήγησης των αδειοδοτημένων εμβολίων για την COVID-19 (26/12/2020-26/01/2021), ο Τομέας Φαρμακοεπαγρύπνησης και Κλινικών Δοκιμών των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, Υπουργείο Υγείας.

Το 82% των αναφορών υποβλήθηκε από επαγγελματίες υγείας και το 18% από τους ίδιους τους ασθενείς ή οικείους των.

Το 41% των αναφορών αφορά μη συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες και το 59% συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες. Στο σύνολο των ανεπιθύμητων ενεργειών, κανένα περιστατικό δεν προκάλεσε θάνατο ή νοσηλεία/παράταση νοσηλείας, ή ήταν απειλητικό για την ζωή του ασθενή, ή προκάλεσε ανικανότητα ή αναπηρία. Το σύνολο των περιστατικών ήταν παροδικά ή αντιμετωπίστηκαν με ίαση των ασθενών.

Παράλληλα, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες ενημερώνουν ότι έχει τεθεί σε λειτουργία η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής ανεπιθύμητων ενεργειών από τον εμβολιασμό από την ιστοσελίδα www.kitrinikarta.gov.cy.

Η Κίτρινη Κάρτα είναι το σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αναφορά πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών σε φαρμακευτικά προϊόντα που διαχειρίζονται οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες και κυκλοφορούν στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Τομέας Φαρμακοεπαγρύπνησης και Κλινικών Δοκιμών των Φαρμακευτικών Υπηρεσιών καλεί τους επαγγελματίες υγείας και τους ασθενείς να επαγρυπνούν και να αξιολογούν για πιθανή συμπτωματολογία από φαρμακευτικά προϊόντα που λαμβάνουν, και να ενημερώνουν τις αρμόδιες Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE