Ο Μπάιντεν δεν πιστεύει ότι ο Τραμπ θα καταδικαστεί στη δίκη του στη Γερουσία

Ο Μπάιντεν δεν πιστεύει ότι ο Τραμπ θα καταδικαστεί στη δίκη του στη Γερουσία

Ο Δημοκρατικός νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες Δευτέρα ότι δεν πιστεύει ως ο προκάτοχός του, ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, θα κριθεί ένοχος στη δίκη του στην αμερικανική Γερουσία για «υποκίνηση στάσης».

Ο κ. Μπάιντεν είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN πως δεν αναμένει 17 μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να ταχθούν υπέρ της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στον απαραίτητο αριθμό ψήφων για να υπάρξει τέτοια ετυμηγορία - με την προϋπόθεση ότι και οι 50 γερουσιαστές και γερουσιάστριες των Δημοκρατικών θα ψηφίσουν επίσης υπέρ της καταδίκης.

Νωρίτερα, εννέα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, «εισαγγελείς» στην περίσταση αυτή, επέδωσαν και τυπικά το κατηγορητήριο (article of impeachment) στη Γερουσία. Με επισημότητα, οι «εισαγγελείς» που ορίστηκαν από τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι βάδισαν στους ίδιους στολισμένους με αγάλματα και πίνακες διαδρόμους που είχαν καταλάβει οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ στην αιματηρή έφοδό τους στο Καπιτώλιο την 6η Δεκεμβρίου.

Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ θα αρχίσει την 9η Φεβρουαρίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μαχαιρώματα στο Παραλίμνι: Απόπειρα φόνου διερευνά η Αστυνομία - Το χρονικό και η κατάσταση υγείας του θύματος

Μαχαιρώματα στο Παραλίμνι: Απόπειρα φόνου διερευνά η Αστυνομία - Το χρονικό και η κατάσταση υγείας του θύματος

Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση απόπειρας φόνου, που διαπράχθηκε χθες το βράδυ, στην επαρχία Αμμοχώστου, με θύμα 18χρονο. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης συνελήφθη 23χρονος, με το ΤΑΕ Αμμοχώστου να συνεχίζει τις εξετάσεις.