ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΠτΔ με τους επιδημιολόγους - Τι συζητήθηκε για τον αριθμό των SMS και το λιανικό εμπόριο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ΠτΔ με τους επιδημιολόγους - Τι συζητήθηκε για τον αριθμό των SMS και το λιανικό εμπόριο

Μετά από 2,5 περίπου ώρες ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί, με την Επιστημονική Ομάδα να παραθέτει τις δικές της θέσεις για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αλλά και το νέο στέλεχος του ιού που εμφανίζεται σε αρκετές χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ThemaOnline, μπήκαν πολλά θέματα στο τραπέζι και υπήρξε έντονος προβληματισμός σε ό,τι αφορά τις χαλαρώσεις. Μια σκέψη, η οποία υπάρχει είναι το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου, χωρίς ωστόσο να αυξάνεται ο αριθμός των SMS. Όπως πληροφορούμαστε και μετά το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου ο αριθμός των SMS θα συνεχίσει να είναι δύο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικές πρόνοιες αλλά και φάσεις του unlock μοιάζουν να έχουν κλειδώσει με την πρώτη φάση να προδιαγράφεται ελαφρώς πιο χαλαρή από την παρούσα κατάσταση.

Αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου και εννοώντας τα μικρά καταστήματα (φυσικά αναμένεται να γίνουν πολλαπλά τεστ σε εργαζόμενους για καλύτερη εικόνα κατά την επιστροφή) όμως κλειστά πιθανότατα θα μείνουν πολυκαταστήματα, υπερκαταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Ο μεγάλος γρίφος αφορά το άνοιγμα των σχολικών μονάδων αφού θεωρείται πως έχει 'κλειδώσει' η επιστροφή των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων ενώ με αστερίσκο -και με τον τελευταίο λόγο να ανήκει στο αρμόδιο Υπουργείο (Παιδείας και Πολιτισμού). Όλες οι υπόλοιπες τάξεις θα συνεχίσουν κανονικά με τη μορφή τηλεκπαίδευσης.

Για εστίαση, καφετέριες εστιατόρια αλλά και γυμναστήριο λογικά... καλό Μάρτιο και τρίτη φάση αφού δε διαφαίνεται στο άμεσο μελλόν πρόθεση από πλευράς επιδημιολόγων να επιτρέψουν το άνοιγμα τους.

Αδιαπραγμάτευτος στόχος, η αποκλιμάκωση των μέτρων που τέθηκαν ύστερα από το lockdown που επιβλήθηκε για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top