ΠΑΡΑ-THEMA

Δεν φταίνε αυτοί που πήγαν Τρόοδος - Εσείς φταίτε που τους στείλατε!

Δεν φταίνε αυτοί που πήγαν Τρόοδος - Εσείς φταίτε που τους στείλατε!

Ένα από τα θέματα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον το Σαββατοκύριακο ήταν φυσικά ο συνωστισμός και η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε στα βουνά του Τροόδους.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Πέραν των φωτογραφιών που έχουν ήδη δει το φως δημοσιότητας και σύμφωνα με αναρτήσεις στο τουίτερ, μία ‘φυσιολογική’ ημέρα (Σάββατο ή Κυριακή) περίπου 1000 με 1500 αυτοκίνητα καταμετρώνται από τον μόνιμο μετρητή του ΤΔΕ (Καρβουνά) και εισέρχονται από την είσοδο του Εθνικού Πάρκου Τροόδους. Ξέρετε πόσα καταμετρήθηκαν χθες Κυριακή (24/1); Πάνω από 4000!

Πλανώδιοι πωλητές, κοσμοσυρροή, συνωστισμός, μηδενικές αποστάσεις, αδιαχώρητο. Όλα αυτά μαζί δημιούργησαν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ προκαλώντας και την οργή επιδημιολόγων και κοινής γνώμης.

Από τη μία είναι απορίας άξιον το πως όλος αυτός ο κόσμος εκμεταλλεύτηκε το παραθυράκι του νέου διατάγματος παρ’όλες τις συστάσεις για αυστηρούς ελέγχους και κατέκλυσε τα βουνά του Τρόοδους -και όχι για να κάνει τζόκινγκ σε μονοπάτια της φύσης- ενώ την ίδια ώρα πλανόδιοι πωλητές εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση βρήκαν αφορμή να ‘απλώσουν’ την πραμάτεια τους προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερο συγχρωτισμό.

Φταίνε όμως πράγματι οι άνθρωποι που βρήκαν μια ευκαιρία για να βγάλουν ένα μεροκάματο; Φταίνε οι οικογενειάρχες και οι παρέες που -έστω ξεχειλώνοντας- τις πρόνοιες του διατάγματος πήγαν να δουν το ολόλευκο χιονισμένο τοπίο, μαζί με τα παιδιά τους ή φίλους τους οποίους απαγορεύονται (;!) να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους.

Ο αποκλειστικός υπαίτιος είναι η πολιτεία και προφανώς η εξαίρεση που έγινε στην αλλαγή του διατάγματος οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στα γεγονότα των οποίων γίναμε όλοι μάρτυρες. Εξοργιστικότερο όλων όμως το γεγονός πως είναι οι ίδιοι που θα βγουν να κατηγορήσουν τους ασυνείδητους Κύπριους που εκμεταλλεύτηκαν μια ευκαιρία την οποία οι ίδιοι τους έδωσαν.

Κι’όλα αυτά την ίδια ώρα που εμείς οι ηλίθιοι μένουμε σπίτι. Μακριά από φίλους, γνωστούς, παππούδες και γιαγιάδες για το καλό της Δημόσιας Υγείας. Λογικά αποτελούσε ύψιστη ανάγκη η επίσκεψη σε μονοπάτι της φύσης του Τρόοδους αλλά και η φωτογράφιση σε 12 εκατοστά χιόνι.

Τι όχι;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

LIVE Μετάδοση από το Προεδρικό: Η Κύπρος γιορτάζει 20 χρόνια από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Συμπληρώνονται σήμερα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top