Στην Αθήνα σήμερα η Γαλλίδα ΥΠΑΜ για τις υπογραφές για τα Rafalle

Στην Αθήνα σήμερα η Γαλλίδα ΥΠΑΜ για τις υπογραφές για τα Rafalle

Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί προκειμένου οι δύο χώρες να υπογράψουν τη σύμβαση για την προμήθεια από την Ελλάδα των 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale.


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τα πρώτα έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία έξι μήνες μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και συγκεκριμένα εντός Ιουνίου, με τον ρυθμό άφιξής τους να αναμένεται να είναι ανά μήνα. Έξι καινούργια αεροσκάφη θα παραληφθούν είκοσι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης με ρυθμό, επίσης, ένα ανά μήνα. Τα τελευταία έξι μεταχειρισμένα αεροσκάφη Rafale θα παραληφθούν μετά το πέρας 26 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης.

Σημειώνεται ότι βάση της συμφωνίας που υπερψήφισε με μεγάλη πλειοψηφία η ελληνική Bουλή, το κόστος της αγοράς των 18 Rafale ανέρχεται σε 2,32 δισ.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Ενεργοποιήθηκαν συστήματα ιρανικής αεροπορικής άμυνας στην Τεχεράνη, λέει ο Ισραηλινός στρατός

Live: Ενεργοποιήθηκαν συστήματα ιρανικής αεροπορικής άμυνας στην Τεχεράνη, λέει ο Ισραηλινός στρατός

Ανεβαίνει επικίνδυνα η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν και τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων ανάμεσά τους και παιδιών. Το Ιράν απάντησε με μπαράζ επιθέσεων στο Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους και drones. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις κάτω:

BEST OF TOTHEMAONLINE