ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΕΡΥΝΕΙΑ: Πληροφορία για ομαδικό τάφο με περίπου 100 νεκρούς – «Τους μάζευαν από τους δρόμους»

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΕΡΥΝΕΙΑ: Πληροφορία για ομαδικό τάφο με περίπου 100 νεκρούς – «Τους μάζευαν από τους δρόμους»

Αδιερεύνητη παραμένει μια συγκλονιστική μαρτυρία όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της την Κυριακή 24/1 η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Στο ρεπορτάζ με τίτλο «Ομαδικός τάφος 100 ατόμων στην Κερύνεια» σημειώνεται πως η μαρτυρία αυτή, που προέρχεται από τον τότε αντιδήμαρχο της πόλης Ξάνθο Χαραλαμπίδη και εδώ και 47 χρόνια δεν έχει διερευνηθεί καθώς οι κατοχικές αρχές αρνούνται πεισματικά να ανοίξουν τα αρχεία του στρατού για την περίοδο της τουρκικής εισβολής.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο Ξάνθος Χαραλαμπίδης κατά τη διάρκεια που το τμήμα καθαριότητας του Δήμου εντόπισε και περισυνέλεξε σε περίοδο μιας περίπου βδομάδας μεγάλο αριθμό πτωμάτων που δεν ήταν δυνατό να αναγνωριστούν ενώ δεν ήταν σαφές εάν ήταν Έλληνες  ή Τούρκοι.

Μετά από διευκρινίσεις που ζήτησε η ΔΕΑ χρόνια αργότερα, ο Ξάνθος Χαραλαμπίδης σημείωσε ότι δεν γνώριζε το χώρο ταφής τους, ωστόσο πληροφορήθηκε πως τους έθαψαν κοντά σε κάποια αποθήκη χαρουπιών, στο δρόμο που ήταν ο υποσταθμός της ΑΗΚ.

Στη συγκλονιστική αυτή μαρτυρία προστίθεται πως τους νεκρούς φόρτωναν σε φορτηγό και ο ίδιος εκτιμά ότι πρέπει  να ήταν γύρω στα 100 άτομα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top