Τραγωδία στη Λάρνακα - Έχασε τη ζωή του 56χρονος εκπαιδευτής αλόγων σε παραλία
Τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής σε παραλία στη Λάρνακα.
Αντί να προσπαθεί να «εκφοβίσει» τη νήσο, το Πεκίνο θα έπρεπε να επιδιώξει να διεξαγάγει συνομιλίες με τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή της, ανέφερε το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η συμπεριφορά της Κίνας έναντι της Ταϊβάν και άλλων γειτόνων της είναι «ανησυχητική».
Η κυβέρνηση της Ταϊβάν κατήγγειλε το απόγευμα χθες Σάββατο ότι 12 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη, 8 βομβαρδιστικά H-6K ικανά να φέρουν πυρηνικά όπλα και τέσσερα μαχητικά J-16, εισέβαλαν στον εναέριο χώρο της, σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post. Η κινεζική Πολεμική Αεροπορία προχωρά συχνά σε παραβιάσεις τελευταία, αλλά συνήθως τις κάνουν ένα ως δύο αεροσκάφη αναγνώρισης, σημείωσε η Ταϊπέι, κατά το δημοσίευμα.
Το Πεκίνο θεωρεί την Ταϊβάν κινεζική επαρχία που αποσκίρτησε το 1949, προορισμένη να επιστρέψει στην "ενιαία" Κίνα. Οι ΗΠΑ, παρότι επισήμως δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊπέι μετά το 1979, αποτελούν τη βασική προστάτιδα δύναμη της νήσου και βασικό προμηθευτή της όσον αφορά τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς. Ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ονομάσει τον Άντονι Μπλίνκεν Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του η επιβεβαίωση του διορισμού του αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας από την αμερικανική Γερουσία.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις