Ισπανία: «Προνομιακός» εμβολιασμός του αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων - Παραιτήθηκε

Ισπανία: «Προνομιακός» εμβολιασμός του αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων - Παραιτήθηκε

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ισπανίας, πτέραρχος Μιγκέλ Άνχελ Βιγιαρόγια, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, αφού κατηγορήθηκε ότι εμβολιάστηκε «κατ’ εξαίρεση» για την Covid-19.

«Με σκοπό τη διαφύλαξη της εικόνας των ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Βιγιαρόγια υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στην υπουργό Άμυνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο. Σύμφωνα με μια πηγή του Γενικού Επιτελείου, η παραίτησή του έγινε δεκτή από την υπουργό Μαργκαρίτα Ρόμπλες.

Την Παρασκευή, το υπουργείο Εσωτερικών απέλυσε έναν αντισυνταγματάρχη, τον «σύνδεσμο» της Πολιτοφυλακής με το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς από εσωτερική έρευνα που διενήργησε διαπιστώθηκε ότι είχε εμβολιαστεί χωρίς να ανήκει στις ομάδες που έχουν προτεραιότητα. Η Ισπανία έχει επιλέξει να εμβολιάσει αρχικά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τους ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας. Στην έκθεση αυτή κατονομάζονται και άλλα μέλη του Γενικού Επιτελείου που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά παρέκκλιση των οδηγιών.

Ο πτέραρχος Βιγιαρόγια, 63 ετών, διαβεβαίωσε ότι δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις του «να επωφεληθεί από τα προνόμιά του».

Εκτός από τους στρατιωτικούς, πολλοί πολιτικοί από διάφορα κόμματα εμβολιάστηκαν, χωρίς να ανήκουν στις ομάδες που έχουν προτεραιότητα. Ένας από αυτούς, ο περιφερειακός σύμβουλος υγείας της Μούρθια, Μανουέλ Βιγιέγκας, αναγκάστηκε επίσης να παραιτηθεί.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Ώρα Κυπριακού: Από το Κραν Μοντανά στην επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο-Η διπλωματική στρατηγική του Νίκου Χριστοδουλίδη και η νέα κινητικότητα

Εννέα χρόνια μετά το ναυάγιο της Διάσκεψης για την Κύπρο στο ελβετικό θέρετρο Κραν Μοντανά, το Κυπριακό βρίσκεται ξανά σε μια κρίσιμη καμπή. Εκείνο το ξημέρωμα της 7ης Ιουλίου 2017, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες ανακοίνωνε την αποτυχία της διαδικασίας, η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν πως χάθηκε ίσως η σημαντικότερη ευκαιρία των τελευταίων δεκαετιών για επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE