Στενοί συνεργάτες του Ναβάλνι, μεταξύ των οποίων και η εκπρόσωπός του, συνελήφθησαν στη Μόσχα

Στενοί συνεργάτες του Ναβάλνι, μεταξύ των οποίων και η εκπρόσωπός του, συνελήφθησαν στη Μόσχα

Στη Μόσχα, η Αστυνομία συνέλαβε σειρά στενών συνεργατών του Αλεξέι Ναβάλνι, επειδή σύμφωνα με τις αρχές απηύθυναν εκκλήσεις προς στους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στις 23 Ιανουαρίου σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την σύλληψη και φυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου.


Συγκεκριμένα συνελήφθησαν η εκπρόσωπος Τύπου του Αλεξέι Ναβάλνι, η Κίρα Γιαρμίς, η δικηγόρος του ιδρύματος και παραγωγός του καναλιού Navalny Live Λιουμπόφ Σόμπολ και ο Γκεόργκι Αλμπούροφ, ένα από τους συντάκτες της έρευνας για το ανάκτορο του Πούτιν", που αναρτήθηκε στο You Tube μία ημέρα αφότου συνελήφθη ο Ναβάλνι στη Μόσχα.

Η Γιαρμίς σε ανάρτησή της στο twitter γράφει ότι οι αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμά της, αλλά εκείνη αρνήθηκε να τους ανοίξει. Στην συνέχεια έφθασε ο δικηγόρος της τον οποίο ενημέρωσαν ότι η Γιαρμίς κατηγορείται πρώτον για απείθεια κατά της αρχής επειδή δεν τους άνοιξε την πόρτα και δεύτερον επειδή παραβίασε τον νόμο που αφορά την διοργάνωση δημοσίων συγκεντρώσεων. Αστυνομικοί πήγαν επίσης στον τόπο διαμονής του συντονιστή του επιτελείου του Ναβάλνι στη Μόσχα Ολεγκ Στεπάνοφ.

Στο διαμέρισμα βρίσκονταν η σύντροφός του, η οποία δήλωσε στην εφημερίδα Novaya Gazeta ότι στο διαμέρισμα κόπηκε το ρεύμα και ότι οι αστυνομικοί κάθονται στην είσοδο. Νωρίτερα η αστυνομία συνέλαβε τη δικηγόρο του ιδρύματος και παραγωγό του καναλιού Navalny Live Λιουμπόφ Σόμπολ, με την κατηγορία ότι καλούσε τον κόσμο να συμμετάσχει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 23 Ιανουαρίου, η οποία δεν είχε την άδεια των αρχών. Επί τέσσερις ώρες όπως αναφέρει η εφημερίδα δεν επέτρεπαν στον δικηγόρο της Βλαντίμιρ Βαρόνιν να την συναντήσει.

Επίσης συνελήφθη ο δικηγόρος του Ιδρύματος Αγώνα κατά της Διαφθοράς Βλαντλέν Λος ο οποίος είναι πολίτης της Λευκορωσίας. Οι αρχές ζήτησαν από τον Λος να εγκαταλείψει τη Ρωσία έως τις 25 Ιανουαρίου και του απαγόρευσαν να επιστρέψει στην χώρα πριν από τις 27 Νοεμβρίου του 2023.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Eurovision 2025: Η Αυστρία μεγάλη νικήτρια, 6η η Ελλάδα με την Klavdia - Αναλυτικά όσα έγιναν στον τελικό

Eurovision 2025: Η Αυστρία μεγάλη νικήτρια, 6η η Ελλάδα με την Klavdia - Αναλυτικά όσα έγιναν στον τελικό

Με ένα φαντασμαγορικό φινάλε ολοκληρώθηκε ο τελικός της Eurovision 2025 στη Βασιλεία της Ελβετίας, με την Αυστρία να ανακηρύσσεται μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού, ενώ η Ελλάδα με την Κλαυδία και το τραγούδι «Αστερομάτα», κατέκτησε την 6η θέση, σε μία πολύ σημαντική πρόκριση. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το Ισραήλ, ενώ την τρίτη θέση η Εσθονία. Την 5αδα συμπλήρωσαν η Σουηδία και η Ιταλία. Δείτε πιο κάτω αναλυτικά όσα έγιναν στον μεγάλο τελικό 

BEST OF TOTHEMAONLINE