Θετικός στον κορωνοϊό ο ΥΠΟΙΚ της Πορτογαλίας

Θετικός στον κορωνοϊό ο ΥΠΟΙΚ της Πορτογαλίας

Ο υπουργός Οικονομίας της Πορτογαλίας Πέδρο Σίζα Βιέιρα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και τέθηκε σε αυτοαπομόνωση, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ το γραφείο του.

Ο Βιέιρα είναι ο τρίτος υπουργός που βρίσκεται θετικός στον ιό μέσα σε μια εβδομάδα.

Βρισκόταν ήδη σε καραντίνα στο σπίτι του από το Σάββατο, προληπτικά, όταν βρέθηκε θετικός στον ιό ο υπουργός Οικονομικών Ζοάο Λεάο έπειτα από συνάντηση που είχε με ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν ο Σίζα Βιέιρα και ο πρωθυπουργός της χώρας Αντόνιο Κόστα.

Ο Σίζα Βιέιρα είναι ο τρίτος υπουργός που διαγιγνώσκεται θετικός την τελευταία εβδομάδα μετά τον Λεάο και την υπουργό Εργασίας Άνα Μέντες Γκοντίνιο.

Η Πορτογαλία, η οποία αυτή την περίοδο καταγράφει τα υψηλότερα, κατά μέσον όρο, κρούσματα κατά κεφαλήν σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ourworldindata.org, η οποία υποστηρίζεται από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, έχει καταγράψει μέχρι στιγμής 566.958 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 9.246 θανάτους και επέστρεψε σε λόκνταουν την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

Στο Προεδρικό τη Δευτέρα η Μέτσολα – Στην ατζέντα η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ, ασφάλεια, ενέργεια και μεταναστευτικό

H πραγματοποίηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, την 1η Δεκεμβρίου 2025, αποτελεί μια στιγμή ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας για τη χώρα μας, καθώς εντάσσεται στην τελική προετοιμασία ενόψει της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 και σηματοδοτεί την αναγνώριση του ρόλου και της συμβολής της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE