BUSINESS NEWS

4+1 τρόποι για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας κατά τη διάρκεια του lockdown!

4+1 τρόποι για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας κατά τη διάρκεια του lockdown!

Η πανδημία του Covid-19 και τα μέτρα για την αντιμετώπισή της, έχουν μεταφέρει – για πολλούς από εμάς – το γραφείο και την τάξη και πάλι στο σπίτι, με αποτέλεσμα να περνάμε πολλές ώρες κλεισμένοι μέσα.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να βρούμε διάφορες δραστηριότητες και ασχολίες για να κρατήσουμε τα παιδιά μας δημιουργικά και απασχολημένα, ενώ παράλληλα να περάσουμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους.
Πιο κάτω σας προτείνουμε 4+1 τρόπους για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας και να τα ενθαρρύνετε να βγάλουν προς τα έξω τον δημιουργικό τους εαυτό.


1. Χειροτεχνίες



Δώστε στα παιδιά σας χρωματιστά χαρτόνια, αυτοκόλλητα, σελοτέιπ με σχέδια και χρωματιστά στυλό και άστε τα να δημιουργήσουν! Εάν χρειάζονται έμπνευση, βοηθήστε τους ή δώστε τους ένα θέμα, όπως για παράδειγμα το διάστημα ή το μυστικό δάσος. Αν τα παιδιά σας είναι σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία, ενθαρρύνετε τα να φτιάξουν το δικό τους επιτραπέζιο, αφού η δραστηριότητα αυτή συνδυάζει δημιουργικότητα και κριτική σκέψη. Μόλις το παιχνίδι είναι έτοιμο, μαζέψτε όλη την οικογένεια για game night και καλή διασκέδαση!

2. Οργάνωση και διακόσμηση δωματίου



Με τόσες ώρες που περνάτε στο σπίτι, είναι ευκαιρία να παρακινήσετε και να βοηθήσετε το παιδί σας να δημιουργήσει ένα χώρο που να του αρέσει και να το εμπνέει! Επομένως βοηθήστε το παιδί σας να ξεχωρίσει τα αντικείμενα που δεν χρειάζεται πια, να οργανώσει τα παιχνίδια του μέσα σε διακοσμητικά κουτιά και να προσθέσει μικρά διακοσμητικά αντικείμενα που θα κάνουν τη διαφορά! Λούτρινα παιχνίδια, μαξιλαράκια και ρολόγια, είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα που θα δώσουν μια πιο παιχνιδιάρικη νότα στο υπνοδωμάτιο.

3. Βραδιά ταινιών



Σνακ και ταινίες πάνε μαζί! Γι’ αυτό οργανώστε μια βραδιά για οικογενειακές ταινίες και τρέξτε στη κουζίνα για να φτιάξετε νόστιμα μπισκότα με τα παιδιά σας! Η δραστηριότητα αυτή είναι από μόνη της διασκεδαστική, επιτρέποντάς σας παράλληλα να δημιουργήσετε τη δική σας «οικογενειακή παράδοση». Βάλτε την ποδιά, φωνάξτε τα παιδιά στην κουζίνα και αφήστε τα να γίνουν δημιουργικά, φτιάχνοντας μπισκότα σε διάφορα σχήματα με τις ειδικές φόρμες για μπισκότα.

4. Παιχνίδια



Το ξέρουμε… το να είσαι σπίτι όλη μέρα, να δουλεύεις και να έχεις και τα παιδιά, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Υπάρχουν σίγουρα οι στιγμές που πρέπει να συγκεντρωθείς για να κάνεις μια συγκεκριμένη εργασία. Για να κρατήσεις τα παιδιά απασχολημένα λοιπόν και ταυτόχρονα να τα κρατήσεις μακριά από την… οθόνη, ενθάρρυνέ τα να ασχοληθούν με δημιουργικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια, όπως ξύλινο παζλ συναρμολόγησης αντικειμένου ή παιχνίδι σταθεροποίησης.

5. Βόλτα στο πάρκο



Με τόσες ώρες στο σπίτι, σίγουρα όλοι χρειαζόμαστε καθαρό αέρα! Στείλε το ανάλογο μήνυμα και πάρε τα παιδιά για μια βόλτα, να αλλάξετε παραστάσεις. Επειδή όμως έχει χειμωνιάσει για τα καλά, σιγουρευτείτε ότι τα παιδιά σας είναι εξοπλισμένα κατάλληλα: ομπρέλα, γάντια, σκουφάκι και κασκόλ.

Ιδέες υπάρχουν πολλές, το μόνο που λείπει είναι τα κατάλληλα «εργαλεία» για να τις κάνεις πράξη. Από την άνεση του καναπέ σου λοιπόν, μπες στο νέο e-shop ximivogue.com.cy και βρες ότι χρειάζεσαι για κάθε στιγμή της καθημερινότητάς σου. Επέλεξε ανάμεσα σε 7,000 προϊόντα – όπως gadgets τεχνολογίας, προϊόντα για το σπίτι, προϊόντα υγείας και ομορφιάς, δώρα και παιχνίδια, σχολικά και είδη γραφείου, fashion accessories, κοσμήματα και εποχιακά προϊόντα – και παρέλαβε την παραγγελία σου από το κοντινότερο ACS pick-up point σε μόλις 2 μέρες.

Το Korean-design life brand, που θα ανοίξει το πρώτο του κατάστημα στο Nicosia Mall, σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις τις αγορές σου online.

Βρες αμέτρητες επιλογές από funky και cool προϊόντα για κάθε στιγμή της μέρας, σε πολύ προσιτές τιμές στο ximivogue.com.cy!

Για περισσότερες ιδέες, ακολούθησε το XIMIVOGUE σε Facebook και Instagram!

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top