Μπορρέλ: Ελπίζω η συνάντησή μου με τον Τσαβούσογλου να κρατήσει περισσότερο από την τελευταία

Μπορρέλ: Ελπίζω η συνάντησή μου με τον Τσαβούσογλου να κρατήσει περισσότερο από την τελευταία

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορρέλ εξέφρασε την ελπίδα ότι η επερχόμενη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα διαρκέσει περισσότερο από την προηγούμενη συνάντησή τους στη Μάλτα και ότι θα αλλάξουν τη δυναμική των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, σημειώνοντας ότι με τους γείτονες, όπως και στο ταγκό, «χρειάζονται δύο».


Πιο συγκεκριμένα, σε μια κοινοβουλευτική συζήτηση νωρίτερα στο ΕΚ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος δήλωσε τα εξής: «Θα έχω μια μακρά συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Προσπαθούμε να δεσμευτούμε και να κινηθούμε για καλύτερη κατανόηση. Οι ηγέτες του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλαν ένα σαφές μήνυμα προθυμίας να συνεργαστούν με την Τουρκία σε μια καλύτερη γειτονία, αλλά όπως και με το ταγκό πρέπει να είναι δύο για να είναι καλοί γείτονες. Θα προσπαθήσουμε. Και φαίνεται ότι η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλύτερη από το περασμένο καλοκαίρι. Ας ελπίσουμε ότι η συνάντηση με τον υπουργό Τσαβούσογλου θα είναι τουλάχιστον μεγαλύτερη από αυτήν που είχαμε στη Μάλτα, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου που διήρκεσε περίπου μία ώρα. Ας δούμε αν μπορούμε να αλλάξουμε τη δυναμική. Ελπίζω ότι θα το κάνουμε ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Ο Χριστοδουλίδης απαντά στον Ερντογάν και προκαλεί τον ΟΗΕ: Πού είναι η συνέπεια του διεθνούς δικαίου;

Την ώρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ανέβαινε στο βήμα της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η τουρκική πλευρά δεν επέλεξε να παραμείνει στην αίθουσα. Η θέση της τουρκικής αντιπροσωπείας έμεινε άδεια.

BEST OF TOTHEMAONLINE