Μπορρέλ: Ελπίζω η συνάντησή μου με τον Τσαβούσογλου να κρατήσει περισσότερο από την τελευταία

Μπορρέλ: Ελπίζω η συνάντησή μου με τον Τσαβούσογλου να κρατήσει περισσότερο από την τελευταία

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορρέλ εξέφρασε την ελπίδα ότι η επερχόμενη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα διαρκέσει περισσότερο από την προηγούμενη συνάντησή τους στη Μάλτα και ότι θα αλλάξουν τη δυναμική των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, σημειώνοντας ότι με τους γείτονες, όπως και στο ταγκό, «χρειάζονται δύο».


Πιο συγκεκριμένα, σε μια κοινοβουλευτική συζήτηση νωρίτερα στο ΕΚ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος δήλωσε τα εξής: «Θα έχω μια μακρά συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας. Προσπαθούμε να δεσμευτούμε και να κινηθούμε για καλύτερη κατανόηση. Οι ηγέτες του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλαν ένα σαφές μήνυμα προθυμίας να συνεργαστούν με την Τουρκία σε μια καλύτερη γειτονία, αλλά όπως και με το ταγκό πρέπει να είναι δύο για να είναι καλοί γείτονες. Θα προσπαθήσουμε. Και φαίνεται ότι η ατμόσφαιρα είναι πολύ καλύτερη από το περασμένο καλοκαίρι. Ας ελπίσουμε ότι η συνάντηση με τον υπουργό Τσαβούσογλου θα είναι τουλάχιστον μεγαλύτερη από αυτήν που είχαμε στη Μάλτα, κατά τη διάρκεια του Αυγούστου που διήρκεσε περίπου μία ώρα. Ας δούμε αν μπορούμε να αλλάξουμε τη δυναμική. Ελπίζω ότι θα το κάνουμε ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ευθείες βολές Λετυμπιώτη σε ΔΗΣΥ - «Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους, η σιωπή της Αννίτας θα αποτελεί πολιτική απάντηση»

Ευθείες βολές Λετυμπιώτη σε ΔΗΣΥ - «Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους, η σιωπή της Αννίτας θα αποτελεί πολιτική απάντηση»

Με αιχμές κατά του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Ονούφριου Κουλλά, τοποθετήθηκε μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Χ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, κάνοντας λόγο για απαξιωτικό πολιτικό λόγο και ζητώντας απαντήσεις από την πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE