Πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο διυλιστήριο της Χομς μετά τις εκρήξεις που ακούστηκαν στην πόλη, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ

Πυρκαγιά ξέσπασε κοντά στο διυλιστήριο της Χομς μετά τις εκρήξεις που ακούστηκαν στην πόλη, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ

Τρεις ηχηρές εκρήξεις ακούστηκαν στη συριακή πόλη Χομς σήμερα και σύμφωνα με αρχικές αναφορές αυτές σημειώθηκαν κοντά σε δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου κοντά στο κύριο διυλιστήριο της χώρας, μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Στην έκτακτη είδηση που μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ δεν έγινε λόγος θύματα από τις εκρήξεις, αλλά τονίστηκε ότι μονάδες της πολιτικής προστασίας σπεύδουν στο σημείο. Ένας ανταποκριτής στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό al Ikhbariyah ανέφερε ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου σε μια περιοχή κοντά στο κύριο διυλιστήριο της χώρας στην Χομς. Δεν έγινε σαφές αν οι εκρήξεις ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος ή σαμποτάζ στην εμπόλεμη χώρα, όπου η βία έχει υποχωρήσει, αλλά αντικαθεστωτικοί και αντάρτες συνεχίζουν να επιτίθενται σε περιοχές που ελέγχει το συριακό καθεστώς.

Στην κεντρική επαρχία Χομς, τους τελευταίους μήνες, σημειώνονται επιθέσεις κατά κυβερνητικών δυνάμεων από τους τελευταίους εναπομείναντες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν βρει καταφύγιο σε απομακρυσμένες αραιοκατοικημένες περιοχές. Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία επιχειρεί επίσης στην περιοχή για να βοηθά τον συριακό στρατό να βομβαρδίζει ύποπτα κρησφύγετα τζιχαντιστών στην επαρχία Χομς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φορολογική μεταρρύθμιση: Αισιόδοξος για τήρηση χρονοδιαγραμμάτων ο Κεραυνός

Φορολογική μεταρρύθμιση: Αισιόδοξος για τήρηση χρονοδιαγραμμάτων ο Κεραυνός

Την αισιοδοξία του για την εφαρμογή της φορολογικής μεταρρύθμισης εντός των χρονοδιαγραμμάτων, εξέφρασε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με την ΟΕΒ, υπό τον Πρόεδρό της Γιώργο Παντελίδη, ο Υπουργός είπε ότι συζήτησαν για την υπό εξέλιξη διαδικασία για τη φορολογική μεταρρύθμιση και επανέλαβε ότι στόχος της μεταρρύθμισης είναι δικαιότερη κατανομή του φορολογικού βάρους, η ενίσχυση των επιχειρήσεων και η ενθάρρυνση του επιχειρείν, η διατήρηση της ανταγωνιστικότητας  της οικονομίας ώστε να μπορεί να δέχεται ξένες επενδύσεις που συνεισφέρουν στο οικονομικό γίγνεσθαι.

BEST OF TOTHEMAONLINE