Αυτή είναι η πρώτη πραγματική φωτογραφία του SARS-CoV-2 -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αυτή είναι η πρώτη πραγματική φωτογραφία του SARS-CoV-2 -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Δεν πρόκειται για μοντέλο στον υπολογιστή αλλά για την πρώτη απεικόνιση του κορωνοϊού που έχει κάνει άνω-κάτω τον πλανήτη με τις κυβερνήσεις να επιβάλλουν αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά της νόσου Covid στις περισσότερες χώρες.

Οι ερευνητές κατάφεραν να απαθανατίσουν τον ιό SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο Covid-19, για πρώτη φορά με τον φακό τους, ο οποίος μάλιστα είναι ορατός σε τρισδιάστατη μορφή.

 

Πίσω από την ανακάλυψη βρίσκεται η αυστριακή εταιρεία «Nanographics», παρακλάδι του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, που χρησιμοποίησε τη νέα τεχνολογία για να απεικονίσει σε τρισδιάστατη μορφή τον ιό με την βοήθεια κατεψυγμένων δειγμάτων του.

What does a virus actually look like?

Για την εταιρεία «Nanographics», η δημιουργία και απεικόνιση δομικών μοντέλων του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην επιστημονική έρευνα ρίχνοντας άπλετο φως στον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνεται η νόσος Covid.

Όπως αναφέρει στον ιστότοπό του το αυστριακό δίκτυο «ORF», o Iβάν Ιβιόλα από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης και το Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας του Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε ότι η μελέτη έγινε με την βοήθεια ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο.

«Έγινε εκχύλιση «άθικτων» σωματιδίων του ιού SARS-CoV-2 σε δείγματα, και εν συνεχεία έγινε σάρωση με την μέθοδο της κρυο-ηλεκτρονικής μικροσκοπίας (Cryo-EM) στην οποία το δείγμα καταψύχεται και βομβαρδίζεται από ηλεκτρόνια. Η εκτροπή των ηλεκτρονίων λόγω αλληλεπίδρασης με το δείγμα δίνει μια εικόνα της δομής του του ιού», όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα εξηγώντας τη μέθοδο φωτογραφικής αποτύπωσης του κορωνοϊού που εφάρμοσε η αυστριακή εταιρεία.
corona_12

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE