Συνάντηση Αναστασιάδη-Σιζόπουλος: Στο τραπέζι ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός παρουσία Αβέρωφ και Πετρίδη

Συνάντηση Αναστασιάδη-Σιζόπουλος: Στο τραπέζι ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός παρουσία Αβέρωφ και Πετρίδη

Στο Προεδρικό μεταβαίνει στις 10.00 πμ ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για το θέμα του αναθεωρημένου προϋπολογισμού για το 2021.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, στη συνάντηση θα συμμετέχουν επίσης ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός τίθεται προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου και η ψήφος της ΕΔΕΚ θεωρείται καθοριστική προκειμένου να εγκριθεί από το Σώμα.

Στην συνάντηση αναμένεται να συζητηθούν οι προτάσεις της ΕΔΕΚ που εκκρεμούν και ιδιαίτερα η σύσταση του Ειδικού Δικαστηρίου για Χρηματοπιστωτικές Υποθέσεις ώστε να μπορούν οι δανειολήπτες που διαφωνούν με τις υπερχρεώσεις των τραπεζών να προσφεύγουν και η παραχώρηση του δικαιώματος στον δανειολήπτη να εξαγοράζει το δάνειο του για πρώτη κατοικία και μικρή επαγγελματική στέγη στο 50-55% της αξίας του.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» εξέφρασαν αρμόδιες πηγές την Τετάρτη σε σχέση με το αποτέλεσμα της άτυπης διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό υπό τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σημειώνοντας όμως την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συζητήσει για τα θέματα που εκκρεμούν όσον αφορά στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης αλλά και για περισσότερη πρόοδο σχετικά με την όλη διαδικασία.