ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ - ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ: Στο κελί 19χρονος και 17χρονη μετά από επεισοδιακό κυνηγητό και πυροβολισμούς - Τι ισχυρίστηκαν

ΚΥΠΡΟΣ - ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ: Στο κελί 19χρονος και 17χρονη μετά από επεισοδιακό κυνηγητό και πυροβολισμούς - Τι ισχυρίστηκαν

Διατάγματα κράτησης τριών ημερών για τον 19χρονο και μίας ημέρας για την 17χρονη εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου για την υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, πρόκληση κακόβουλης ζημιάς, αλόγιστη και επικίνδυνη οδήγηση, και παράλειψη συμμόρφωσης σε σήμα αστυνομικού με στολή. 

Οι δικηγόροι Γιώργος Τσέλεπος για τον 19χρονο και Ηλίας Σατολιάς για την 17χρονη δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση των πελατών τους, μετά από σχετική συζήτηση , ώστε να γίνουν αστυνομικές έρευνες οι οποίες είναι αναγκαίες προκειμένου τα δύο νεαρά πρόσωπα  να υποδείξουν στις ανακριτικές αρχές τη διαδρομή που ακολούθησε το όχημα κατά την καταδίωξη τους.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του 19χρονου και της 17χρονης, οι πελάτες τους δεν σταμάτησαν στο σήμα των αστυνομικών λόγω του ότι, όπως ανέφεραν, δεν είχαν μηνύματα για την κυκλοφορία τους, όπως επιβάλλει το σχετικό διάταγμα και πανικοβλήθηκαν.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στη 1 το μεσημέρι χθες, ενώ μέλη της Τροχαίας διενεργούσαν έλεγχο τροχαίας σε περιοχή της Πάφου, έκαναν σήμα σε οδηγό διερχόμενου αυτοκινήτου να σταματήσει για έλεγχο.

Αντί αυτού, ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και οδηγώντας αλόγιστα και επικίνδυνα προσπάθησε να διαφύγει του ελέγχου, με αποτέλεσμα τα μέλη της αστυνομίας να ακολουθήσουν το όχημά του. 

Ακολούθως, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί στην αριστερή πλευρά του δρόμου.

Στη συνέχεια, ενώ τα μέλη της Αστυνομίας σταμάτησαν το όχημα τους μπροστά από το εν λόγω όχημα, ο οδηγός του ξεκίνησε το όχημα του και συγκρούστηκε βίαια στην πόρτα του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, ενώ προσπάθησε να διαφύγει ξανά.

Τα μέλη της Αστυνομίας, με σκοπό να ανακόψουν το όχημα, έριξαν αριθμό πυροβολισμών και αυτό ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 200 περίπου μέτρων, ενώ ο οδηγός, ηλικίας 19 ετών και η συνοδηγός ηλικίας 17 ετών τράπηκαν σε φυγή.

Από τη σύγκρουση στο υπηρεσιακό όχημα, τραυματίστηκαν τα δύο μέλη της Αστυνομίας που επέβαιναν σε αυτό και αφού μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου έτυχαν των πρώτων βοηθειών, τους παραχωρήθηκε άδεια ασθενείας.

Τα πιο πάνω πρόσωπα παραδόθηκαν από μόνα τους στην Αστυνομία και ακολούθως συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση .

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top