Νέους χώρους στάθμευσης στην παλιά Λευκωσία παραδίδει στο κοινό ο αρμόδιος Δήμος

Νέους χώρους στάθμευσης στην παλιά Λευκωσία παραδίδει στο κοινό ο αρμόδιος Δήμος

Νέους χώρους στάθμευσης στην εντός των τειχών Λευκωσία παραδίδει στο κοινό ο Δήμος Λευκωσίας, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητας στην παλιά πόλη και το αστικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Λευκωσίας παραδίδει 54 θέσεις στάθμευσης στον ολοκαίνουργο χώρο στάθμευσης στην Τρικούπη, εκ των οποίων οι πέντε για ΑμεΑ , ενώ ανακοινώνει την επέκταση του χώρου στάθμευσης στην Τεμπών, ο οποίος διαθέτει 36 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι τρεις για ΑμεΑ.

Όπως σημειώνει, προς το παρόν, η στάθμευση στο χώρο στάθμευσης στην Τρικούπη είναι δωρεάν για το κοινό, ενώ ο χώρος στάθμευσης στην Τεμπών εξυπηρετεί το πρωί τους δημότες που επισκέπτονται το Δημοτικό Ταμείο του Δήμου και από τις 4 το απόγευμα είναι δωρεάν, για τους πολίτες που επισκέπτονται το κέντρο της πρωτεύουσας.

Τους χώρους στάθμευσης στην Τρικούπη και Τεμπών επισκέφτηκε σήμερα ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που ακόμη δύο χώροι στάθμευσης έχουν ολοκληρωθεί και μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πολιτών που επισκέπτονται το κέντρο της πρωτεύουσας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Δήμαρχο προς πορεία υλοποίησης βρίσκεται και η δημιουργία άλλων δύο μικρών χώρων στάθμευσης στην οδό Αισχύλου, εκ των οποίων ο ένας διαθέτει 14 θέσεις στάθμευσης με 2 για ΑμεΑ και ο άλλος διαθέτει 9 θέσεις στάθμευσης.

Συνολικά, στην παλιά πόλη δημιουργούνται 260 νέες θέσεις στάθμευσης, ενώ σύντομα θα προκηρυχθεί η προσφορά για την ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ, όπου θα δημιουργηθεί μεγάλος υπόγειος χώρος στάθμευσης με 570 θέσεις στάθμευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Άτυπης Συνόδου - Έβγαλαν οικογενειακή φωτογραφία οι ηγέτες

LIVE: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Άτυπης Συνόδου - Έβγαλαν οικογενειακή φωτογραφία οι ηγέτες

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline 

BEST OF TOTHEMAONLINE