Τ/κ ΜΜΕ: Αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση οι 3 από τους 5 Ε/κ στα κατεχόμενα
Ελεύθεροι αφέθηκαν τρεις από τους πέντε Ελληνοκύπριους που κρατούνταν παράνομα στα κατεχόμενα από τον περασμένο Αύγουστο.
Αρχικά, η επόμενη τηλεδιάσκεψη είχε προγραμματιστεί για τις 25 Ιανουαρίου, προκειμένου να συζητηθούν πιθανές περαιτέρω αυστηρότερες οδηγίες για περιορισμούς λόγω Covid. Το ήδη πιο αυστηρό lockdown που επεβλήθη πρόσφατα ισχύει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.
Ο Ζάιμπερτ δήλωσε ότι ο αριθμός των νέων μολύνσεων παραμένει πάρα πολύ μεγάλος. Σ’ αυτό προστίθεται ο κίνδυνος μετάλλαξης του ιού, που οδήγησε στην Ιρλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία σε υπερβολική αύξηση των κρουσμάτων. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να κάνουμε ακόμα περισσότερα για να περιορίσουμε τις επαφές μας, δήλωσε ο Ζάιμπερτ.
Ο ίδιος δεν θέλησε να αναφερθεί σε νέα και πιθανόν αυστηρότερα μέτρα προστασίας. «Απολύτως συνειδητά, δεν θέλω να προκαταλάβω τις διαβουλεύσεις», είπε.
Ωστόσο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ζήτησε από όλες τις επιχειρήσεις και διοικητικές υπηρεσίες να επανεξετάσουν αν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους περισσότερο από το σπίτι.
ΑΠΟ ΚΥΠΕ
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις