ΚΥΠΡΟΣ -ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Μπορείτε να πάτε στο Τρόοδος να δείτε τα χιόνια; Η τοποθέτηση της Αστυνομίας

ΚΥΠΡΟΣ -ΔΙΑΤΑΓΜΑ: Μπορείτε να πάτε στο Τρόοδος να δείτε τα χιόνια; Η τοποθέτηση της Αστυνομίας

«Άσπρη μέρα» μετά από καιρό είδαμε στα ορεινά της Κύπρου, αφού έπεσαν τα πρώτα χιόνια στην οροσειρά του Τρόοδους.

Υπό κανονικές συνθήκες το επόμενο Σαββατοκύριακο στην πλατεία Τροόδους θα γινόταν το αδιαχώρητο, κάτι που τη φετινή χρονιά, εν μέσω της πανδημίας και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων δεν θα παρατηρηθεί εκτιμούμε.

Πολλοί είναι οι πολίτες που εξέφρασαν την απορία τους αν μπορούν να μεταβούν στο Τρόοδος αποστέλνονται σχετικό μήνυμα στο 8998.

Η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστου Ανδρέου για τις σχετικές διευκρινήσεις.

Σύμφωνα με τον κύριο Αντρέου επιτρέπεται ξεκάθαρα η μετάβαση για σκοπούς άσκησης (φορώντας δηλαδή τα αθλητικά σας παπούτσια για να περπατήσετε σε ένα μονοπάτι της φύσης) ωστόσο αν ο σκοπός της μετακίνησης είναι για χιονοπόλεμο στην πλατεία Τροόδους, δηλαδή για ψυχαγωγία, αυτό απαγορεύεται.

Τονίζει ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας ότι η πρόσβαση σε παιδότοπους, εκδρομικούς και κατασκηνωτικούς χώρους ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ

Διευκρινίζεται παράλληλα, ότι με την αποστολή του μηνύματος στο 8998 (ο αριθμός 6) η κατ΄εξαίρεση μετακίνηση για σκοπούς άθλησης, ισχύει για εύλογο χρονικό διάστημα με το όριο να είναι στις 3 ώρες απ΄ όποιοα επαρχία και αν πρόερχεστε.

Όπως πληροφορούμαστε θα δοθούν σαφείς οδηγίες στους κοντινούς Αστυνομικούς σταθμούς της υπαίθρου για εντατικούς ελέγχους ενώ για άθληση επιτρέπεται μόνο η παρουσία 2 ατόμων μαζί, εξαιρουμένων των ανήλικων τέκνων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος που αλλάζει φέρνει πίσω τα ταλέντα της»- Νέα αποστολή στο Λονδίνο με 20+ εργοδότες

Τα προβλήματα της οικονομίας, η αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, η μείωση του δημόσιου χρέους, τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας αλλά και οι πρωτοβουλίες για επαναπατρισμό Κυπρίων ταλαντούχων επαγγελματιών, αποτέλεσαν μεταξύ άλλων τα βασικά σημεία αναφοράς σε βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE