ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διευκρινήσεις Υπουργείου Εργασίας σχετικά με δημοσίευμα για αιτητές επιδομάτων

Διευκρινήσεις Υπουργείου Εργασίας σχετικά με δημοσίευμα για αιτητές επιδομάτων

Διευκρινήσεις σχετικά με δημοσίευμα στον Τύπο σε σχέση με παραστατικά που ζητούνται από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας για την εξέταση αιτήσεων, που υποβάλλονται για την παροχή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, δίνει με ανακοίνωση του το Υπουργείο Εργασίας, όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «λανθασμένα αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα ότι η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας ζητεί 25 συνολικά παραστατικά από οποιοδήποτε πρόσωπο, καθώς τα παραστατικά που ζητούνται από αιτητές ή και δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σημειώνονται με συγκεκριμένο και σαφή τρόπο σε προτυπωμένες σχετικές επιστολές και κανείς δεν καλείται να προσκομίσει το σύνολο των πιθανών παραστατικών, αλλά μόνο τα συγκεκριμένα παραστατικά που σημειώνονται».

Αναφορικά με τους αιτητές Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, το Υπουργείο αναφέρει ότι, «ο αριθμός των παραστατικών που ζητούνται μέσω αποστολής σχετικής επιστολής με στόχο την ολοκλήρωση της εξέτασης της αίτησης, είναι απευθείας ανάλογος με τα παραστατικά που ο αιτητής παρέλειψε να επισυνάψει στην αίτησή του και τα οποία εξαρχής αναφέρονται επί της αίτησης ως απαραίτητα για την εξέτασή της».

Σχετικά με τους δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, τα παραστατικά και επεξηγήσεις που ζητούνται αφορούν διαδικασίες διερεύνησης εκ πρώτης όψεως λόγων απόρριψης κάποιας αίτησης. Δηλαδή, αντί η αίτηση να απορριφθεί αμέσως όταν διαπιστώνεται εκ πρώτης όψεως ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις παροχής του επιδόματος, πρώτα ζητούνται οι επεξηγήσεις του λήπτη της παροχής και μόνο αφού ληφθούν υπόψη γίνεται τερματισμός της παροχής του επιδόματος, προστίθεται στην σχετική ανακοίνωση.

Καταλήγοντας το Υπουργείο αναφέρει ότι, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, δηλαδή από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2021, δεν λαμβάνεται υπόψη αναφορικά με την προθεσμία προσκόμισης οποιωνδήποτε παραστατικών ή επεξηγήσεων έχουν ζητηθεί από δικαιούχους επιδομάτων.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top