ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη λειτουργία των ωδείων και τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Νεολαίας, συζήτησε η Επ. Παιδείας

Τη λειτουργία των ωδείων και τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Νεολαίας, συζήτησε η Επ. Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει νομοθεσία, η οποία θα ρυθμίζει την εμπορική δραστηριότητα των ωδείων, παράλληλα με την καλλιτεχνική τους ιδιότητα, αυτά τα οποία θα έχουν, είπε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Χατζηγιάννης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής.

Η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής ενημερώθηκε την Τετάρτη αναφορικά  με την προώθηση ολοκληρωμένης νομοθετικής ρύθμισης για τη λειτουργία των ωδείων.
 
Ο κ. Χατζηγιάννης είπε πως για πάρα -πάρα πολλά χρόνια υπήρχε ένα κενό στην λειτουργία των ωδείων και γινόντουσαν πράγματα και θαύματα . 
 
«Ο ανταγωνισμός ή ο συναγωνισμός μεταξύ τους οδήγησε πάρα πολλά ωδεία στα δικαστήρια, γιατί απλούστατα δεν μπορέσαμε να ρυθμίσουμε και η αδυναμία αυτής της μη ρύθμισης, οφειλόταν στις κατά καιρούς διαφορετικές προσεγγίσεις που υπήρχαν στα πλαίσια των ωδείων, με αποτέλεσμα να υπάρχει και να διαιωνίζεται αυτή η εκκρεμότητα. Σήμερα σκοπός της εγγραφής του θέματος ήταν ακριβώς να καθορίσουμε το πώς θα προχωρήσουμε. Δεσμεύτηκε το Υπουργείο ότι θα φέρει νομοθεσία, η οποία θα ρυθμίζει την εμπορική δραστηριότητα των ωδείων, παράλληλα με την καλλιτεχνική τους ιδιότητα αυτά τα οποία θα έχουν», συμπλήρωσε.
 
Άρα, λοιπόν, είπε ο κ. Χατζηγιάννης, είναι μια σημαντική θετική εξέλιξη.
 
«Ευχόμαστε το συντομότερο από την πλευρά του το Υπουργείο να καταθέσει το κείμενο και να αρχίσει αυτή η διαβούλευση», πρόσθεσε
 
Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου
 
Στο μεταξύ, σήμερα η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής συζήτησε και τον «Ο περί Προϋπολογισμού του Οργανισμού Νεολαίας του 2021 Νόμος του 2020».
 
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι «είναι με χαρά πραγματικά που είδαμε έναν Οργανισμό Νεολαίας να συζητά ή να αναλύουμε τον προϋπολογισμό του, μάλιστα με μια δαπάνη από πλευράς του κράτους περίπου 3 εκατομμύρια, ενώ ο προϋπολογισμός να ανέρχεται στα 13 εκατομμύρια».
 
«Με άλλα λόγια, ο Κύπριος φορολογούμενος πληρώνει 3 εκατομμύρια και μπορεί ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου από μόνος  του να συμπληρώνει με δική του δημιουργική δραστηριότητα το υπόλοιπο το αναγκαίο του προϋπολογισμού του. Για αυτό έχουμε εκφράσει όλη η Επιτροπή τα συγχαρητήρια μας για τη θετική δράση του Οργανισμού Νεολαίας», πρόσθεσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση από πού συμπληρώνει το προϋπολογισμού του ο Οργανισμός Νεολαίας, ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι είναι από προγράμματα, ερευνητικά έργα, αλλά κυρίως από προγράμματα της ΕΕ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑ



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top