ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΜΕΤΡΑ: Μπορούν οι παππούδες να φροντίζουν τα εγγονάκια τους; Γίνονται εξετάσεις ιδ. φροντιστηρίων;

ΚΥΠΡΟΣ - ΜΕΤΡΑ: Μπορούν οι παππούδες να φροντίζουν τα εγγονάκια τους; Γίνονται εξετάσεις ιδ. φροντιστηρίων;

Επιτρέπεται οι γονείς που εργάζονται και οι δύο παρά τα νέα περιοριστικά μέτρα, να μεταφέρουν τα ανήλικα παιδιά τους/ τα βρέφη ή άτομα με αναπηρία σε φροντιστές και κηδεμόνες, μεταξύ άλλων και οι γιαγιάδες και παππούδες.

Σημειώνουμε πως στο διάταγμα του Υπουργείο αναγράφεται το εξής:
…Παράλληλα, επιτρέπεται η παρουσία σε οικίες για σκοπούς:
-φύλαξης ανηλίκων και ατόμων με αναπηρία για τη χρονική περίοδο/διάρκεια όπου η φυσική παρουσία των γονέων/κηδεμόνων είναι απαραίτητη στον χώρο εργασίας τους (π.χ. βρεφονηπιοκόμοι, παιδοκόμοι, κηδεμόνας, φροντιστές, κτλ).

Το ThemaOnline επικοινώνησε με την Λειτουργό Τύπου του Υπουργείου Υγείας, κατόπιν πολλών αποριών που δέχθηκε η ιστοσελίδα μας, η οποία μας διευκρίνισε πως στην παραπάνω κατηγορία (κηδεομόνες), εμπίπτουν και οι γιαγιάδες και παππούδες μόνο όταν οι γονείς εργάζονται και οι δύο και χρειάζεται η φύλαξη των παιδιών που δεν πηγαίνουν ακόμη σε νηπιαγωγεία ή άλλων ατόμων με αναπηρία.

Παράλληλα, η κ. Κυριάκου συνέστησε την προσοχή του κοινού, όπως οι μετακινήσεις που γίνονται για σκοπούς μετακίνησης των παιδιών από και προς τα νηπιαγωγεία να μην τύχουν κατάχρησης καθώς το Υπουργείο ενδέχεται να αυστηροποίησει τον κανονισμό εάν παρατηρηθούν τέτοια φαινόμενα.

Δες τι γίνεται με την άσκηση στο βουνό πατώντας εδώ: ΚΥΠΡΟΣ - ΜΕΤΡΑ: Σκέφτεσαι να πας για άσκηση στο βουνό μακριά από την οικία σου; Δες αν επιτρέπεται

Τι γίνεται με τις εξετάσεις ιδιωτικών φροντιστηρίων;

Τέλος, σε άλλη μας ερώτηση για τις εξετάσεις των ιδιωτικών φροντιστηρίων, η κ. Κυριακού απάντησε πως επιτρέπεται η διενέργεια των εξετάσεων μόνο σε συγκεκριμένες εξετάσεις και γίνεται σχετική ξεχωριστή ενημέρωση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Εβδομάδα επαφών Ολγκίν στην Κύπρο - Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ

Επαφές στην Κύπρο θα έχει αυτή την εβδομάδα η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, στο πλαίσιο της αποστολής της για αναζήτηση κοινού εδάφους μεταξύ των μερών, στο πλαίσιο των προσπαθειών για επίλυση του Κυπριακού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top