ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ενημέρωση ΚΟΚ για νέο διάταγμα Υπουργείου Υγείας

Ενημέρωση ΚΟΚ για νέο διάταγμα Υπουργείου Υγείας

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ενημερώνει πως σε σχέση με τα νέα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί σήμερα (8/1) από το Υπουργείο Υγείας που θα έχουν ως ημερομηνία έναρξης την Κυριακή 10/01/2021 στις 05.00πμ και θα ισχύουν μέχρι την 31 Ιανουαρίου 2021 στις 12.00μμ, παρακαλούμε όπως σημειωθούν τα ακόλουθα:

Πρωταθλήματα κ14, κ16 (καθώς και μικρότερες ηλικίες) – Παγκύπρια:

Συνεχίζεται η αναστολή των προπονήσεων και αγώνων μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021.  Βάσει του νέου διατάγματος δεν επιτρέπονται οι ατομικές προπονήσεις, ως ίσχυε προηγούμενος, αλλά μόνο σε ανοικτό / δημόσιο χώρο. Θα αποσταλεί στα σωματεία περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα την Δευτέρα 11.1.2021, αφού εξεταστεί το επίσημο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας.

Πρωταθλήματα κ18 – Παγκύπρια:

Συνεχίζεται η αναστολή των προπονήσεων και αγώνων μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Βάσει του νέου διατάγματος δεν επιτρέπονται οι ατομικές προπονήσεις, ως ίσχυε προηγούμενος, αλλά μόνο σε ανοικτό/δημόσιο χώρο. Θα αποσταλεί στα σωματεία περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα την Δευτέρα 11.1.2021, αφού εξεταστεί το επίσημο διάταγμα ου Υπουργείου Υγείας.

Μπορούν να προπονούνται και αγωνίζονται με την ομάδα Basket League (Ανδρών) ή Α κατηγορίας Γυναικών, μόνον όσοι / όσες καλαθοσφαιριστές/στριες κάτω των 18 ετών, βρίσκονται ήδη δηλωμένοι/ες στην κατάσταση των μέχρι 18 καλαθοσφαιριστών της Ανδρικής ή Γυναικείας ομάδας, στην πλατφόρμα της ΚΟΚ.

Πρωταθλήματα Β΄1 και Β΄2 Κατηγορίας

Αναβάλλονται  όλοι οι προγραμματισμένοι αγώνες της 9ης αγωνιστικής των Πρωταθλημάτων Ανδρών Β1 και Β2 κατηγορίας που έχουν οριστεί για την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021.

Αναστέλλονται όλοι οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Ανδρών Β΄1 και Β΄2 κατηγορίας μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2021.

Οι ομαδικές προπονήσεις βάση του διατάγματος επιτρέπονται. Δεν επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων. Οι προπονήσεις γίνονται κατά το μέγιστο με 5 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή.

Θα αποσταλούν οι σχετικές ρυθμίσεις προς τα σωματεία, μόλις υπάρξει ολοκληρωμένη ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας.

Πρωτάθλημα τροχοκαθίσματος

Θα αποσταλεί στα σωματεία ενημέρωση την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.

Πρωταθλήματα Basket League και Γυναικών

Τα Πρωταθλήματα Basket League και Α’ κατηγορίας Γυναικών, συνεχίζονται να διεξάγονται κανονικά και υπάρχει δικαίωμα πραγματοποίησης προπονήσεων. H χρήση των αποδυτηρίων επιτρέπεται μόνο την ημέρα του αγώνα.

Παρακαλούμε επίσης όπως σημειωθούν τα ακόλουθα:

1. Μέχρι και τις 31.01.2021, οι αγώνες θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών. Δικαίωμα παρουσίας σε κάθε αγώνα Basket League και Α’ κατηγορίας Γυναικών εκ μέρους της κάθε ομάδας, έχουν το μέγιστο και αυστηρά μόνο μέχρι 7 άτομα. Τα άτομα αυτά θα είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της κάθε ομάδας.

Η κατάσταση αποστέλλεται από την φιλοξενούμενη στην γηπεδούχο ομάδα ώστε να δοθεί στην είσοδο του γηπέδου. Τόσο η γηπεδούχος όσο και η φιλοξενούμενη ομάδα, παρουσιάζουν την κατάσταση αυτή πριν από την έναρξη του αγώνα στον κομισάριο του αγώνα (ή Α διαιτητή στο πρωτάθλημα Γυναικών).

2. Όλοι όσοι βρίσκονται στο γήπεδο, με μόνη εξαίρεση τον Α’ προπονητή, τους καλαθοσφαιριστές/καλαθοσφαιρίστριες και τους διαιτητές (καμία άλλη εξαίρεση), υποχρεωτικά φοράνε συνέχεια μάσκα.

The post Ενημέρωση ΚΟΚ για νέο διάταγμα Υπουργείου Υγείας appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE Tελικός Champions League: Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης (0-2)

LIVE Tελικός Champions League: Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης (0-2)

Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης διεκδικούν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Γουέμπλεϊ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top