Τα πιο δύσκολα δεν έχουν ακόμη έρθει, δηλώνει ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Τα πιο δύσκολα δεν έχουν ακόμη έρθει, δηλώνει ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Η κρίση του κορωνοϊού είναι πιθανό να έχει ακόμη μεγαλύτερο αντίκτυπο στη γαλλική οικονομία το 2021, από ό, τι το 2020, προειδοποίησε την Πέμπτη ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire, υποσχόμενος παράλληλα να συνεχίσει να υποστηρίζει τους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο.

«Τα πιο δύσκολα δεν έχουν ακόμη έρθει, θα πρέπει να δείξουμε σημαντική δύναμη χαρακτήρα», ανέφερε ο κ. Le Maire σε τηλεδιάσκεψη με την δεξαμενή σκέψης του Ινστιτούτου Montaigne.

Τα σχόλιά του έρχονται την στιγμή που ο Γάλλος Πρωθυπουργός Jean Castex ετοιμάζεται να επιταχύνει τους εμβολιασμούς και πιθανό να θέσει αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό των λοιμώξεων καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται.
 
«Αντιμετωπίζουμε έναν ιό που δεν φεύγει», είπε ο κ. Le Maire και πρόσθεσε πως «θα υπάρξουν περισσότερες πτωχεύσεις το 2021 από το 2020 ... που θα οδηγήσουν σε απώλειες θέσεων εργασίας για μια συγκεκριμένη περίοδο που θα είναι δύσκολο να απορροφηθούν».
 
Η γαλλική Κυβέρνηση αναμένει 6% οικονομική ανάπτυξη το 2021, μετά από αναμενόμενη συρρίκνωση 9% το 2020.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE