ΚΥΠΡΟΣ: Θεοφάνια χωρίς «βουτιές» - Τελευταία Λειτουργία με παρουσία πιστών

ΚΥΠΡΟΣ: Θεοφάνια χωρίς «βουτιές» - Τελευταία Λειτουργία με παρουσία πιστών

Η μεγάλη γιορτή της Βάπτισης του Χριστού γιορτάζεται σήμερα Τετάρτη 6 Ιανουαρίου και σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργείου Υγείας υπάρχει εξαίρεση για την ημέρα και οι πιστοί μπορούν να προσέλθουν στις λειτουργίες.

Όπως αναφέρεται και στο Διάταγμα επιτρέπεται η παρουσία πιστών έως τα 75 άτομα, σύμφωνα πάντα με τα τετραγωνικά μέτρα αλλά και την τήρηση του μέτρου ένα άτομο ανά 3 τ.μ. και φυσικά πάντα με τη χρήση μάσκας.

Μάλιστα, αρκετές εκκλησίες της Κύπρου έχουν ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν και σε 2η Λειτουργία έτσι ώστε να μπορούν να προσέλθουν όσο περισσότεροι πιστοί γίνεται με την τήρηση των μέτρων.

Όσο αφορά τις βουτιές για τον Τίμιο Σταυρό στις τελετές αγιασμού των υδάτων, δεν θα πραγματοποιηθούν αυτή την χρονιά.

Μετά και τη σημερινή λειτουργία με παρουσία πιστών, επιστρέφουμε στα μέτρα όπου ο εκκλησιασμός και άλλες μορφές θρησκευτικής λατρείας σε θρησκευτικούς χώρους τελούνται χωρίς την παρουσία πιστών. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE