ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΥΠΡΟΣ: Σπαρακτική καταγγελία μάνας τεσσάρων ανηλίκων - 'Δε μπορεί το μωρό μου να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση...'

ΚΥΠΡΟΣ: Σπαρακτική καταγγελία μάνας τεσσάρων ανηλίκων - 'Δε μπορεί το μωρό μου να συμμετέχει στην τηλεκπαίδευση...'

Την κραυγή αγωνίας της θέλησε να εκφράσει μητέρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών σχετικά με μήνυμα που έλαβε από τη δασκάλα του σχολείου του μεγαλύτερου γιου της.

Συγκεκριμένα η κυρία Α.Σ μας ανέφερε ότι διαμένει σε σπίτι (τουρκοκυπριακή περιουσία) στην επαρχία Λάρνακας μαζί με το σύζυγο της και τα τέσσερα παιδιά της (ηλικίας 10 ετών, 7 ετών, 6 ετών και 8 μηνών). Ένα μικρό σπίτι 2 υπνοδωματίων με κοινή κουζίνα και σαλόνι κάτι που προφανώς δυσκολεύει την κατάσταση όταν στο σπίτι υπάρχουν 4 παιδάκια σε τόσο νεαρές ηλικίες.

Όπως μας ανέφερε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, όταν ο μεγαλύτερος της γιος που φοιτά στην Δ’ Δημοτικού ενημερώθηκε από τους γονείς του για τη συνέχεια μαθημάτων μέσω τηλεκπαίδευσης αναρωτήθηκε ‘Που θα μπορώ να κάθομαι να βλέπω τα μαθήματα μάμα; Αφού δεν έχω ούτε γραφείο’.

Μας εξήγησε στη συνέχεια πως πέραν της δεινής οικονομικής κατάστασης (ο άνδρας της εργάζεται ως οικοδόμος ενώ η ίδια είναι άνεργη) δεν υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει ο υιός της απρόσκοπτα τα μαθήματα αφού με τα υπόλοιπα μωρά στο σπίτι. Κάποια κλαίνε, ή φωνάζουν, παίζουν και γελούν. Έχουν ένα υπνοδωμάτιο για τα 3 παιδιά και υπόλοιποι χώροι είναι κοινόχρηστοι.

Στη συνέχεια αποπειράθηκε να μιλήσει με τη δασκάλα εξηγώντας της τις αντικειμενικές δυσκολίες του εγχειρήματος και παρά το γεγονός πως η ίδια υπερτόνισε πως ‘κανένα παράπονο δεν έχω από τη δασκάλα του μωρού μου, αυτά της είπαν να μου πει’ λαμβάνοντας μήνυμα που έλεγε ότι:

‘Η τηλεκπαίδευση θα γίνει κανονικά και θα κρατούνται απουσίες‘. ‘Ένιωσα σαν να με απειλούν...’ πρόσθεσε λέγοντας πως ο γιος της είναι άριστος μαθητής όμως δε μπορεί να βρει λύση σε αυτό το ζήτημα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τρέχει η Πυροσβεστική: Νέα πυρκαγιά στην Πάφο – Διαχειρίσιμη η φωτιά στην Ανάγια

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

Καταστήματα πώλησης επίπλων: Τι αφορούσε ο έλεγχος, η κυριότερη παραβίαση και τα ποσοστά  

Υστερούν τα δικαιώματα ασθενών στην Κύπρο: Σοκάρουν όσα βιώνουν οι ηλικιωμένοι - «Φωνές» για υποστελεχωμένα τμήματα

Eurovision 2024: Σαρωτικός ο δεύτερος ημιτελικός στο ΡΙΚ - Δείτε τα ποσοστά τηλεθέασης



Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το Κυπριακό - Κάλεσμα Χριστοδουλίδη στην Ευρώπη

Υψώνει τον «τοίχο» αδιαλλαξίας ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, αρνούμενος ακόμα και μία άτυπη τριμερή συνάντηση, επιμένοντας σε κυριαρχική ισότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top