Τσελίκ: Ήταν σημαντική χρονιά όσον αφορά τη συζήτηση για το ψευδοκράτος

Τσελίκ: Ήταν σημαντική χρονιά όσον αφορά τη συζήτηση για το ψευδοκράτος

Η πολιτική που ακολουθείται στη Λιβύη μετατόπισε την ισορροπία στη Μεσόγειο, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, προσθέτοντας ότι ήταν σημαντική χρονιά όσον αφορά τη συζήτηση για το ψευδοκράτος.

Σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του ΑΚΡ, ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε ότι η πολιτική που ακολουθείται στη Λιβύη έχει μετατοπίσει την ισορροπία στη Μεσόγειο. “Θα θυμάστε την απειλητική ρητορική που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του Προέδρου μας, τις διάφορες ενέργειες της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών τους να σπιλώσουν την Τουρκία ενώπιον όλου του κόσμου. Και στο τέλος, η αποφασιστικότητά μας να μην υποχωρήσουμε απέναντι σε όλα αυτά που συνέβησαν και η υπογραφή πολλών συμφωνιών με τη Λιβύη, είχαν ως αποτέλεσμα να επιδείξουμε μια πολύ ισχυρή στάση σχετικά με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των αξιώσεών μας στην ανατολική Μεσόγειο. Δόθηκε υποστήριξη σε μια νόμιμη κυβέρνηση που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ”, υποστήριξε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ υποστήριξε ακόμη ότι ήταν επίσης μια σημαντική χρονιά όσον αφορά τη συζήτηση σχετικά με το ψευδοκράτος. “Η επίσκεψη του Προέδρου μας στην τδβκ την επαύριον των εκλογών της ήταν ιστορική. Εκεί, καθόλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, τα βήματα στα οποία προέβησαν η Ελλάδα και η ε/κ διοίκηση νοτίου Κύπρου σε μια προσπάθεια να σφετεριστούν τις αξιώσεις της τδβκ και ιδιαίτερα η ενθάρρυνση της ελληνικής πλευράς από τον Πομπέο με την άρση του εμπάργκο όπλων στην περιοχή παραλίγο να προκαλέσουν κρίση", ισχυρίστηκε. Η απόφαση της ΕΕ να δείξει το ίδιο επίπεδο αλληλεγγύης προς την ελληνική πλευρά ήταν επίσης τρομακτικά εσφαλμένη, είπε και πρόσθεσε ότι επανέλαβαν επίσης τις προειδοποιήσεις τουςκαι για αυτό το θέμα. "Τι έγινε στο τέλος; Η Τουρκία συνέχισε να υπερασπίζεται τον τ/κ σκοπό”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.
Υποστήριξε ακόμη ότι μετά την αποχώρηση της Βρετανίας, η Ευρώπη έχει γίνει ένα πιο ατελές μπλοκ, παρόλα αυτά ένα μπλοκ που πρέπει να διατηρήσει καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Νέα Υόρκη χωρίς 3+1-Το χαμένο μομέντουμ και το νέο στοίχημα Χριστοδουλίδη

Κυπριακό: Νέα Υόρκη χωρίς 3+1-Το χαμένο μομέντουμ και το νέο στοίχημα Χριστοδουλίδη

Η δήλωση του Αντόνιο Γκουτέρες από τη Νέα Υόρκη, ήρθε να προσγειώσει απότομα τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, γύρω από την παρουσία του Κυπριακού στην 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ ήταν σαφής: συνάντηση σε σχήμα 3+1 ή 5+1 δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, καθώς, όπως ανέφερε, «υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει».

BEST OF TOTHEMAONLINE