ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντάει η Ελεγκτική Υπηρεσία στους ισχυρισμούς Νίκου Αναστασιάδη - Εξέδωσε ανακοίνωση

Απαντάει η Ελεγκτική Υπηρεσία στους ισχυρισμούς Νίκου Αναστασιάδη - Εξέδωσε ανακοίνωση

Με απαντητική της ανακοίνωση η Ελεγκτική Υπηρεσία θέλει να ξεκαθαρίσει σε σχέση με τις κατηγορίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για μη δημοσιοποίηση έκθεσης που αφορά το δικηγορικό του γραφείο, αλλά και για τον γενικότερο έλεγχο και τις δημοσιοποιημένες εκθέσεις που αφορούν το ΚΕΠ.

Δείτε την ανακοίνωση: 

Tο 2016, στο πλαίσιο διεξαγωγής ελέγχων γενικά για το θέμα της παραχώρησης της κυπριακής υπηκοότητας (και όχι ειδικά με την κατ’ εξαίρεση διαδικασία σε αλλοδαπούς επιχειρηματίες και επενδυτές), η Υπηρεσία μας προέβη, με επιτόπου επίσκεψη λειτουργού της στο Υπουργείο Εσωτερικών, σε γενική επισκόπηση των διαδικασιών του ΚΕΠ.

Όπως είχε διαπιστωθεί, το ίδιο το Υπουργείο είχε αναγνωρίσει αδυναμίες στο Πρόγραμμα και είχε δρομολογήσει την αναθεώρηση των σχετικών κριτηρίων και διαδικασιών, με αποτέλεσμα να ληφθεί σχετική Απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 13.9.2016, η οποία δεν είχε τότε ακόμη προλάβει να εφαρμοστεί στην πράξη.

Δεδομένου τούτου, η Υπηρεσία μας δεν προχώρησε σε εκείνη τη φάση σε περαιτέρω ελέγχους, ούτε ολοκλήρωσε τους ελέγχους με λήψη στοιχείων από το Υπουργείο Οικονομικών, καμία επιστολή δεν στάλθηκε προς το Υπουργείο Εσωτερικών και καμία Έκθεση δεν ετοιμάστηκε.

Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα μη δημοσιοποίησης έκθεσης της Υπηρεσίας μας. Τονίζεται ότι την περίοδο εκείνη δεν είχε ακόμη αρχίσει η εφαρμογή των διεθνών προτύπων ελέγχου του INTOSAI και ήταν η τελευταία χρονιά πριν την αλλαγή της διαδικασίας που προέβλεπε πλέον την ετοιμασία Ειδικών Εκθέσεων, αντί της ογκώδους ετήσιας έκθεσης με συνοπτικές αναφορές από πολλά θέματα.

Στις 4 περιπτώσεις κατ΄ εξαίρεση πολιτογραφήσεων, που εξέτασε προκαταρκτικά η λειτουργός της Υπηρεσίας μας για να αντιληφθεί τις διαδικασίες που εφαρμόζονταν, δεν περιλαμβάνεται αίτηση που είχε υποβληθεί μέσω του δικηγορικού γραφείου Νίκος Χρ. Αναστασιάδης και Συνέταιροι ΔΕΠΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κεντρικές Φυλακές: Εντοπίστηκαν μπάλες ποδοσφαίρου που είχαν μέσα κινητά - Φαίνεται να ρίχθηκαν από την νεκρή ζώνη

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Τρόμος στη Γαλλία: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα που επιχείρησε να κάψει συναγωγή

Δημήτρης Σταρόβας: Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο νοσοκομείο - Φίλοι και συγγενείς ανησυχούν



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top