ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστρέφει τα πυρά σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ η Κυβέρνηση - «Ο καθένας θα κριθεί από τα αποτελέσματα»

Επιστρέφει τα πυρά σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ η Κυβέρνηση - «Ο καθένας θα κριθεί από τα αποτελέσματα»

Απάντηση σε ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ δίνει μέσω γραπτών ανακοινώσεων του Κυβερνητικού Εκπροσώπου η Κυβέρνηση. 

Η Κυβέρνηση αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα σε πρόκληση του ΑΚΕΛ ενώ σχολιάζει παράλληλα τα τεκταινόμενα με τον Γενικό Ελεγκτή, απαντώντας στο ΔΗΚΟ.

Αυτούσια η δήλωση-απάντηση στο ΑΚΕΛ
Τα πιο πάνω δεν αποτελούν ανυπόστατους ισχυρισμούς και συκοφαντίες, όπως αυτά στα οποία επιδίδεται το ΑΚΕΛ, αλλά καταγράφονται στα παραρτήματα 1 και 2 του πορίσματος Καλογήρου, με συγκεκριμένη αλληλογραφία Ακελικών Υπουργών, ώστε να μπορέσουν επενδυτές που δεν πληρούσαν τα κριτήρια, να πάρουν υπηκοότητα. Επενδυτές, οι οποίοι αποδείχθηκε ότι αντιμετώπιζαν και ποινικές υποθέσεις στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, το ίδιο το ΑΚΕΛ εκμεταλλευόταν τις πολιτογραφήσεις, ενώ στενοί συνεργάτες Υπουργών των διακυβερνήσεων του ακολουθούσαν την ίδια πρακτική.

Είναι το ΑΚΕΛ που συγκρούστηκε με θεσμούς, όπως τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Ορφανίδη, μια σύγκρουση που στοίχισε δισεκατομμύρια ευρώ στην Κυπριακή Δημοκρατία και τον λαό της σε οικονομικές ζημιές, με το κούρεμα του ελληνικού χρέους χωρίς αντιστάθμισμα για τις κυπριακές τράπεζας. Και είναι το ΑΚΕΛ που πρότεινε τη δημιουργία Ελεγκτικού Συνεδρίου για να αντικαταστήσει τον Γενικό Ελεγκτή. Η πολιτική αυτή του ΑΚΕΛ έχει τώρα αλλάξει για κομματικούς λόγους και μικροπολιτικές;

Η Κυβέρνηση προχωρά λόγοις και έργοις στη διερεύνηση όλων των υποθέσεων πολιτογράφησης μέσω του ΚΕΠ, με τον διορισμό από τον Γενικό Εισαγγελέα ερευνητικής επιτροπής, με την αποστέρηση υπηκοοτήτων και τη διερεύνηση από την Αστυνομία ποινικών υποθέσεων μετά την έκθεση Καλογήρου.

Ο καθένας θα κριθεί από τα αποτελέσματα.

Το ΑΚΕΛ
Σημειώνεται πως νωρίτερα το μέλος ΠΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης ανέφερε:

• Δεν λέει τίποτα για την κραυγαλέα σύγκρουση συμφέροντος που αφορά τον ίδιο και μια σειρά από νυν και τέως μέλη της κυβέρνησής του. Το δικηγορικό γραφείο Νίκος Αναστασιάδης και γραφεία συνδεμένα με υπουργούς του προώθησαν πάνω από 300 αιτήσεις πολιτογραφήσεων, οι οποίες εγκρίνονταν από τους ίδιους ως μέλη του Υπουργικού. Είναι για αυτή τη θεσμική διαπλοκή που η ΕΕ κίνησε νομικές διαδικασίες σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

• Συνεχίζει την εργολαβική υπόσκαψη κάθε θεσμού και αξιωματούχου που δεν ελέγχεται από την κυβέρνηση. Η παρούσα κυβέρνηση συγκρούστηκε με τους πάντες που δεν κατόρθωσε να τους ποδηγετήσει. Συγκρούστηκαν με τον τέως Γενικό Εισαγγελέα, με δύο πρώην διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας, με Αρχηγό και Υπαρχηγό της Αστυνομίας και τώρα με το Γενικό Ελεγκτή. Η διακυβέρνηση Αναστασιάδη όζει αυταρχισμού και καθεστωτικών αντιλήψεων.

• Δεν μπαίνει στον κόπο να προβληματιστεί γιατί ο ίδιος και η κυβέρνηση του κατέληξαν απομονωμένοι και απαξιωμένοι από τις περισσότερες πολιτικές δυνάμεις του τόπου αλλά και από τη μεγάλη μερίδα της κοινωνίας. Ο κ. Αναστασιάδης πήρε την εξουσία με το σύνθημα «ενώνουμε δυνάμεις» και κατέληξε να μην μπορεί να σχηματίσει πλειοψηφία για να εγκριθεί ο προϋπολογισμός και τώρα τα ρίχνει στους άλλους.

Η απάντηση του Κυριάκου Κούσιου στο ΔΗΚΟ

Η Κυβέρνηση επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία θα έχει τη δυνατότητα να ελέγξει το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα μέσα στα πλαίσια και την έκταση των συνταγματικών της αρμοδιοτήτων, ευθύς μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από την ερευνητική επιτροπή που έχει διορίσει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας.

Είναι καλά γνωστό, όπως και ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής έχει δηλώσει, ότι η Κυβέρνηση δεσμεύεται από τις νομικές γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα, ο οποίος τεκμηριωμένα έχει εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν μπορούν να διεξάγονται δύο παράλληλες διαδικασίες διερεύνησης.

Η εμμονή του ΔΗΚΟ για διερεύνηση συγκεκριμένων υποθέσεων από τον Γενικό Ελεγκτή, που έχει περιορισμένες εξουσίες και αρμοδιότητες, συνεχίζεται για προφανείς πολιτικούς και μικροκομματικούς λόγους, εργαλιοποιώντας και αξιοποιώντας πολιτικά το πρώην στέλεχος του κ. Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Παράλληλα, το ΔΗΚΟ συνεχίζει να τιμωρεί τον λαό μας καταψηφίζοντας τους προϋπολογισμούς τους κράτους και αφήνοντας εκτεθειμένες τις ευπαθείς ομάδες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους συμπολίτες μας στο σύνολο τους, επικαλούμενο αστήρικτα επιχειρήματα που καμιά σχέση έχουν με τους προϋπολογισμούς και την οικονομική πολιτική.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, μετά από προτροπή της Κυβέρνησης, έχει διορίσει ερευνητική επιτροπή αποτελούμενη από αξιόλογες προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους και εντιμότητας για τη διερεύνηση όλων ανεξαίρετα των υποθέσεων πολιτογραφήσεων μέσω του ΚΕΠ.

Τονίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι η Κυβέρνηση δεν θα διστάσει να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης οποιονδήποτε έχει παρανομήσει και έχει εκμεταλλευτεί το ΚΕΠ, και δεν θα διστάσει να ανακαλέσει υπηκοότητες όπως έπραξε μετά το πόρισμα Καλογήρου.

Ο καθένας θα κριθεί από τα αποτελέσματα και το έργο του.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top