Τουλάχιστον 79 άμαχοι νεκροί σε επίθεση φερόμενων ισλαμιστών μαχητών στα σύνορα με το Μαλί

Τουλάχιστον 79 άμαχοι νεκροί σε επίθεση φερόμενων ισλαμιστών μαχητών στα σύνορα με το Μαλί

Τουλάχιστον 79 άμαχοι σκοτώθηκαν σε ταυτόχρονες επιθέσεις που εξαπέλυσαν φερόμενοι ισλαμιστές μαχητές σε δύο χωριά στον Νίγηρα, κοντά στην μεθόριο με το Μαλί, ανέφεραν χθες Σάββατο πηγές ασφαλείας.

Περίπου 49 χωρικοί σκοτώθηκαν και 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο χωριό Τσομπάνγκου, είπε μια από τις πηγές ασφαλείας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Μια δεύτερη πηγή, ένας ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, ο οποίος μίλησε επίσης με την προϋπόθεση της ανωνυμίας του, ανέφερε ότι περίπου 30 άλλοι χωρικοί σκοτώθηκαν στο χωριό Ζαρουμνταρέγιε.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλκάσε Αλχάντα αργά χθες βράδυ έκανε λόγο για τουλάχιστον 56 νεκρούς αμάχους και 20 ακόμη τραυματίες στις δύο «τρομοκρατικές» επιθέσεις ενόπλων στα δύο χωριά. Το κράτος της Δυτικής Αφρικής έχει υποστεί στο παρελθόν επιθέσεις από ισλαμιστές μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος. Επιθέσεις κοντά στα δυτικά σύνορα με το Μαλί και την Μπουρκίνα Φάσο και τα νοτιοανατολικά σύνορα με την Νιγηρία, σκότωσαν πέρυσι εκατοντάδες ανθρώπους.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: «Η Κύπρος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο για την Ειρήνη ως παρατηρητής, θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα»

Λετυμπιώτης: «Η Κύπρος θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο για την Ειρήνη ως παρατηρητής, θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα»

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει λάβει και αποδεχθεί πρόσκληση για συμμετοχή, με καθεστώς Παρατηρητή, στην επικείμενη συνάντηση για τη Γάζα του Συμβουλίου για την Ειρήνη που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον στις 19 Φεβρουαρίου 2026, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

BEST OF TOTHEMAONLINE