Διμερείς σχέσεις, Κυπριακό, σχέσεις Κίνας - ΕΕ συζητούν οι ΥΠΕΞ Κύπρου - Κίνας τη Δευτέρα

Διμερείς σχέσεις, Κυπριακό, σχέσεις Κίνας - ΕΕ συζητούν οι ΥΠΕΞ Κύπρου - Κίνας τη Δευτέρα

Απόψεις για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου - Κίνας, το Κυπριακό και τι σχέσεις ΕΕ - Κίνας αναμένεται να ανταλλάξουν οι Υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Χριστοδουλίδης και Wang Yi, τη Δευτέρα, σε συνάντηση που θα έχουν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών ο κ. Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας με τον Κινέζο ομόλογό του Wang Yi, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σταθμό στην Κύπρο καθοδόν προς την Αφρική.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, Χριστοδουλίδης και Wang «αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις ανάμεσα σε άλλα για τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, για το Κυπριακό, συμπεριλαμβανομένης της εν εξελίξει πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για επανέναρξη των συνομιλιών, καθώς επίσης για τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Κίνας», αναφέρεται.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

Η ΕΔΕΚ οδεύει προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, με φόντο τις διεργασίες για ανασυγκρότηση και την προσπάθεια του νέου προέδρου, Νίκου Αναστασίου, να παρουσιάσει ένα κόμμα πιο ενωμένο και λειτουργικό. Την ίδια ώρα, οι τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών και οι μετακινήσεις πρώην βουλευτών σε άλλα κόμματα, δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό γύρω από Σοσιαλιστικό κόμμα, παραμένει ρευστό.

BEST OF TOTHEMAONLINE