ΠΑΡΑ-THEMA

Τα πέντε πρόσωπα που δεν θα θέλαμε να βλέπουμε και το 2021 στις ειδήσεις - Με αλήθειες και... χιούμορ

Τα πέντε πρόσωπα που δεν θα θέλαμε να βλέπουμε και το 2021 στις ειδήσεις - Με αλήθειες και... χιούμορ

Το πανδημικό 2020 ίσως είναι μια από τις χειρότερες χρονιές όλων. Σε αυτή τη χρονιά, λοιπόν, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μας διάφορες πολιτικές προσωπικότητες, κρατικοί αξιωματούχοι, επιστήμονες και ειδικοί.

Γιώργος Τάττης

Κάποιοι απέτυχαν, κάποιοι είναι συνδεδεμένοι με «κακά μαντάτα», κάποιοι κατάντησαν κουραστικοί και υπερέβησαν τα όρια των αντοχών του μέσου συμπολίτη μας.

Με μια δόση χιούμορ, αλλά και εστιασμένα σε πραγματικότητες, παρουσιάζουμε 6 πρόσωπα που δεν θα θέλαμε να βλέπουμε καθημερινά στις ειδήσεις να μονοπωλούν ξανά τις ζωές μας. Στην επιλογή έπαιξε ρόλο και η ίδια η κοινωνική αποδοχή, όπως αυτή αποτυπώνεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, στα καφενεία και στις παρέες.

Κωνσταντίνος Ιωάννου – Υπουργός Υγείας
Ομολογουμένως, το πρόσωπο της χρονιάς. Ο κ. Ιωάννου στην αρχή της πανδημίας έδειξε σωστά αντανακλαστικά, παρά το ότι το σύστημα υγείας δεν ήταν και στα καλύτερά του, με τις όποιες ευθύνες που αναλογούν και στον ίδιο. Εξάλλου, γνωρίζαμε μερικούς μήνες πριν ότι ένας ιός… ερχόταν μαινόμενος. Αλλά, χαβά μας. Εντούτοις, φάνηκε να κερδίζει τον κόσμο και επικοινωνιακά, δουλεύοντας εντατικά. Καρπώθηκε, τόσο ο Υπουργός όσο και η κυβέρνηση, την θετική αποτίμηση της 1ης φάσης. Τους τελευταίους μήνες, η Κύπρος φιγουράρει στις χώρες με την χειρότερη επιδημιολογική εικόνα. Η τεράστια αποτυχία του δε, είναι έκδηλη: Οι οίκοι ευγηρίας αφέθηκαν στο έλεος του Θεού, ενώ οι αριθμοί στις ΜΕΘ έχουν φτάσει κόκκινο. Η οικονομία φτάνει πάτο και η κοινωνική αντίδραση είναι διάχυτη, με τις εμφυλιοπολεμικές πρακτικές να δυσχεραίνουν την κατάσταση. Και όχι, το ότι και σε άλλες χώρες συμβαίνει το ίδιο, δεν αποτελεί δικαιολογία. Στην 1η φάση, εξάλλου, προσέδιδε και επιπρόσθετα εύσημα η μοναδικότητά μας στην "νίκη".

Δρ. Δωροθεά Ζωή Πανά – Μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας
Ο Δρ. Πανά είναι ένας άνθρωπος ευγενέστατος και εξ' όσων λίγα αντιλαμβανόμαστε, σωστή επαγγελματίας. Έγινε μέρος της καθημερινότητάς μας, ιδίως των δημοσιογράφων, μπήκε στα σπίτια όλης της Κύπρου, έστω και απρόσκλητη. Όμως, κάπου το έχασε στην… επικοινωνία. Λογικό, επιδημιολόγος είναι η γυναίκα. Η εμμονή κάποιων να συνετίσουν τον κόσμο, καθώς και ο άκομψος πολλές φορές τρόπος να το επικοινωνούν, ίσως να έφερε και τα αντίθετα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση, και η ίδια θα θέλει να τελειώσει όλο αυτό και να επιστρέψει στην… ήρεμη καθημερινότητά της. Με το καλό και τις ευχές μας, λοιπόν.

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος
Ο Αρχιεπίσκοπος είχε προ πολλού απωλέσει κάθε πνευματική και θρησκευτική… αύρα. Πλέον, με τις πρόσφατες συνεντεύξεις του, έχει ξεπεράσει και κάθε όριο πολιτικού πολιτισμού. Οποιαδήποτε δημόσια παρέμβασή του προξενεί περισσότερο κακό στην εικόνα του, στην Ορθόδοξη ταυτότητα και πνευματικότητα, αλλά και σε… εμάς. Και όχι, δεν μας απασχολεί ποιούς πατσάρκασε όταν ήταν στα νιάτα του.

Δημήτρης Συλλούρης - Πρώην Πρόεδρος της Βουλής 
Ο κ. Συλλούρης δεν υπήρξε ποτέ μια αγαπητή πολιτική προσωπικότητα. Κατά την διάρκεια της θητείας του, υπήρξε αρκετά μετριοπαθής, ως αρμόζει στην θέση που κατείχε. Το βίντεο του Al Jazeera, δυστυχώς για τον ίδιο, μας θύμισε και τις τόσες δημόσιες υποσχέσεις του για διαφάνεια και κάθαρση. Τελικά, μας έμεινε το… μιτσοκάμισμα και ένα Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα… στα τάρταρα, μαζί με την αξιοπρέπειά μας σαν λαός.

Πρόδρομος Προδρόμου – Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
Ακόμη ένας Υπουργός, ο οποίος μετά και την άστατή του πολιτική σταδιοδρομία, έφερε την ίδια… αστάθεια και στην εκπαιδευτική διαδικασία του τόπου. Από τα μελανά σημεία, πέρα από την ίδια την επιδημιολογική διαχείριση της πανδημίας, ήταν και η λειτουργία των σχολείων εν καιρώ… πανδημίας. Για ένα χρόνο τον ακούγαμε να λέει πως έχει.. σχέδιο, ενώ για καιρό μας δούλευαν πως τα σχολεία ήταν από τα πιο ασφαλισμένα μέρη. Χώρια αυτό το «Πολιτισμού» που ξέμεινε από κάποιον περασμένο αιώνα στο ίδιο Υπουργείο, όπως και οι πεινασμένοι… καλλιτέχνες του τόπου.

Ελίζαμπεθ Σπέχαρ - Ειδική Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο
Η κ. Σπέχαρ, αγαπημένη του Ντάουνερ, θα πρέπει να έχει την τιμητική της, καθώς κάνει τα πάντα για να πέσουν οι ατασθαλίες των Τ/κ στα «μαλακά». Εξάλλου, πάντα στις ειδήσεις εμφανίζεται να αναμασάει τα δήθεν αντικειμενικά τσιτάτα, κρατώντας τις «ίσες αποστάσεις» που στο τέλος ευνοούν τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους. Μέχρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκνεύρισε, με τα τερτίπια της για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Δεν έχουν θέση στις «ειδήσεις» μας φυσικά, τα κουλά περί ΜΟΕ και «δημιουργίας ενός στρατιωτικού μηχανισμού επαφής, ανάμεσα στην Εθνική Φρουρά και τον κατοχικό στρατό». Μα, είναι δυνατόν; Σιγά μην τους δώσουμε και… γαρύφαλλα. Σπίτι σου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

ΠτΔ: Υποχρέωση της ΕΕ να συμβάλει ενεργά σε οριστική διευθέτηση του Κυπριακού

Το Κυπριακό είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κάθε συμφέρον, αλλά και υποχρέωση, να συμβάλει ενεργά μέσα από ένα πρωταγωνιστικό ρόλο για την οριστική διευθέτησή του, χρησιμοποιώντας, αξιοποιώντας όλα τα πολιτικοοικονομικά μέσα και εργαλεία που έχει στη διάθεσή της στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό σε επετειακή εκδήλωση το βράδυ της Πέμπτης για τα 20χρονα της ένταξης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top