ΚΥΠΡΟΣ: Πληροφορίες για τους 2 νεκρούς που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 30/12 - 41 ασθενείς σοβαρά - Κρίσιμα, διασωληνωμένοι 22

ΚΥΠΡΟΣ: Πληροφορίες για τους 2 νεκρούς που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη 30/12 - 41 ασθενείς σοβαρά - Κρίσιμα, διασωληνωμένοι 22

Δύο θανάτους και 704 νέα περιστατικά COVID-19 ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 30/12.

Ο συνολικός αριθμός θανάτων σε 119 και 159 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 41 σε σοβαρή κατάσταση.
 Έχουν  πραγματοποιηθεί συνολικά 17,451 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test). Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται στα  22,019.  

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα.
 
Τα δύο άτομα που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19, αφορούν σε:
 

-Άντρα, ηλικίας 67 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

-Άντρα, ηλικίας 90 ετών, με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

 
Ο συνολικός αριθμός των θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 ανέρχεται σε 119, εκ των οποίων:

-78 άντρες (66%), και

-41 γυναίκες (34%).

 Ο μέσος όρος ηλικίας των θανόντων από την ασθένεια είναι τα 80 έτη.
 
Συνολικά, στα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ νοσηλεύονται 159 ασθενείς της νόσου COVID-19, εκ των οποίων οι 41 σε σοβαρή κατάσταση.
 
Από τους 41 ασθενείς που είναι κρίσιμα, οι 22 είναι διασωληνωμένοι, οι τρεις νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εκτός αναπνευστήρα και 16 σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.
 
Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη:
 

Νοσηλευτήριο Θάλαμος Αριθμός Ασθενών
Αμμοχώστου (68 ασθενείς) Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 5
Θάλαμος COVID 63
Λευκωσίας
(49 ασθενείς)
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 24 (3 εκτός αναπνευστήρα)
Θάλαμος COVID 20
Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 5
Λεμεσού
(37 ασθενείς)
Θάλαμος COVID 30
Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 6
Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 1
Μακάρειο
(5 ασθενείς)
Θάλαμος COVID

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

ΕΔΕΚ: Προσδοκίες και αβεβαιότητα ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης - Η παρέμβαση Νικολαΐδη και το ενδεχόμενο «επιστροφών»

Η ΕΔΕΚ οδεύει προς την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, με φόντο τις διεργασίες για ανασυγκρότηση και την προσπάθεια του νέου προέδρου, Νίκου Αναστασίου, να παρουσιάσει ένα κόμμα πιο ενωμένο και λειτουργικό. Την ίδια ώρα, οι τοποθετήσεις ιστορικών στελεχών και οι μετακινήσεις πρώην βουλευτών σε άλλα κόμματα, δείχνουν ότι το πολιτικό σκηνικό γύρω από Σοσιαλιστικό κόμμα, παραμένει ρευστό.

BEST OF TOTHEMAONLINE