ΚΟΣΜΟΣ

Κοινή στρατιωτική άσκηση ενόπλων ομάδων στη Γάζα, ρίψεις ρουκετών προς τη Μεσόγειο

Κοινή στρατιωτική άσκηση ενόπλων ομάδων στη Γάζα, ρίψεις ρουκετών προς τη Μεσόγειο

Ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες πραγματοποιούν την Τρίτη για πρώτη φορά κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της ρίψης ρουκετών στη θάλασσα, για να σηματοδοτήσουν την επέτειο του πολέμου του 2008 με το Ισραήλ, ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές.



Ρουκέτες ερρίφθησαν το πρωί προς τη Μεσόγειο, σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-'Ακσα της Χαμάς, του ένοπλου ισλαμικού κινήματος που έχει την εξουσία στη Γάζα από το 2007 και του οποίου η ένοπλη πτέρυγα, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ, μετέχει στην άσκηση. Λόγω της άσκησης προσομοίωσης, απαγορεύτηκε η πρόσβαση των ψαράδων στη θάλασσα και έκλεισε ο κύριος παραλιακός δρόμος.

Αυτή η επιχείρηση, διάρκειας περίπου 12 ωρών στην οποία μετέχουν 14 ένοπλες ομάδες, "στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των μαχητών", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην πόλη της Γάζας εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Αλ Κουντς, της ένοπλης πτέρυγας της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

Η άσκηση, που παρουσιάζεται ως η πρώτη του είδους, υπογραμμίζει την "ενότητα όλων των ομάδων αντίστασης" στον Ισραηλινό εχθρό, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, του οποίου το πρόσωπο ήταν όλο σχεδόν καλυμμένο με την παλαιστινιακή μαντίλα, την κεφίγια.

Σύμφωνα με ένα μέλος ένοπλης φατρίας, εκατοντάδες μαχητές συμμετέχουν στην άσκηση, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να δοκιμαστούν διάφοροι τύποι πυραύλων, μερικοί από τους οποίους έχουν εμβέλεια 200 χλμ. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί, αρκετές παρόμοιες στρατιωτικές ασκήσεις αναμένεται να οργανωθούν τους επόμενους μήνες.

"Αυτή η άσκηση στέλνει το μήνυμα ότι η παλαιστινιακή αντίσταση έχει φτάσει σε ένα προχωρημένο στάδιο κατασκευής δεκάδων χιλιάδων πυραύλων" ικανών να πλήξουν το Ισραήλ "σε οποιαδήποτε επερχόμενη μάχη", δήλωσε ο Μουσίρ αλ-Μάσρι υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, σε ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top