ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Εμβόλιο ώρα μηδέν - Στις 13:00 η πρώτη παρτίδα της Pfizer - Όλες οι λεπτομέρειες

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Εμβόλιο ώρα μηδέν - Στις 13:00 η πρώτη παρτίδα της Pfizer - Όλες οι λεπτομέρειες

Σε μία ιστορική όπως θα χαρακτηριστεί αργότερα μέρα -με την ευχή ότι αποτελεί ορόσημο και ώρα μηδέν στην καταπολέμηση της πανδημίας- φτάνουν σήμερα (Σάββατο 26/12) στις 13:00 το μεσημέρι τα πρώτα εμβόλια των Pfizer/BioNTech.

9750 δόσεις θα καταφτάσουν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας μέσω εμπορικής πτήσης -γίνεται λόγος για πτήση από Ολλανδία- με την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να ετοιμάζονται να υποδεχτούν το ‘δώρο της επιστημονικής κοινότητας‘ όπως το χαρακτήρισε σε χθεσινές του δηλώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η ιδιομορφία του εμβολίου της Pfizer/BioNTech απαιτεί τη φύλαξη του σε θερμοκρασίες κάτω των -75 βαθμών κελσίου και λόγω αυτού η Κυπριακή Δημοκρατία μερίμνησε για να εξοπλιστεί με ψυγεία βαθιάς ψύξης με σκοπό την καλύτερη φύλαξη και αποθήκευση τους.

Τα εμβόλια θα παραλάβουν ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου μαζί με την Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου ενώ μετά την παραλαβή αναμένεται να προβούν σε σύντομες δηλώσεις.

Μάλιστα 24 ώρες αργότερα -αρχής γενομένης από την Κυριακή 27/12- αναμένεται ν’αρχίσει το πρώτο κύμα εμβολιασμού στο νησί μας με τους οίκους ευγηρίας αλλά και το Νοσοκομείο Αναφοράς να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top