Κόμμα για τα Ζώα: Ζητά αυστηροποίηση ποινών για κακοποίηση ζώων

Κόμμα για τα Ζώα: Ζητά αυστηροποίηση ποινών για κακοποίηση ζώων

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου αποστέλλει επείγουσα επιστολή προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Γενικό Εισαγγελέα, από τους οποίους ζητά να εξετάσουν εάν και κατά πόσον θα μπορούσαν οι πιο περιπτώσεις κακοποίησης ζώων να μετατρέπονται σε κακούργημα και σαν τέτοιες να καταδικάζονται οι ένοχοι με την μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης που είναι τα πέντε έτη και περισσότερα.

Σε ανακοίνωση του, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου λέει ότι μετά από σοβαρή περίσκεψη και ανάλυση των μέχρι τώρα περιπτώσεων κακομεταχειρίσεων ή βασανισμού ή και εγκατάλειψης των αθώων και ανυπεράσπιστων ζώων, τα οποία «παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις», θεωρεί ότι δεν πρέπει να έχουν θέση σε ένα ευνομούμενο κράτος και συνιστούν βαριά προσβολή σε βάρος και της πολιτείας και των πολιτών της χώρας.

«Θεωρούμε πλέον ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αυστηροποίησης των ποινών με στόχο την εξάλειψη τέτοιου είδους απαράδεκτων φαινομένων», καταλήγει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δεν έδωσε ακόμη κατάθεση στις Αρχές ο Μακάριος Δρουσιώτης - «Η Αστυνομία περιμένει στοιχεία»

Δεν έδωσε ακόμη κατάθεση στις Αρχές ο Μακάριος Δρουσιώτης - «Η Αστυνομία περιμένει στοιχεία»

Δεν έχει δώσει ακόμη κατάθεση ο Μακάριος Δρουσιώτης, αναφορικά με τους ισχυρισμούς και τις καταγγελίες που διατύπωσε μέσω δημόσιων αναρτήσεων, σύμφωνα με την Αστυνομία. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης, Βύρωνας Βύρωνος, «η Αστυνομία αναμένει από τον Μακάριο Δρουσιώτη να προσέλθει το συντομότερο για κατάθεση και να προσκομίσει όλα τα στοιχεία που έχει στην κατοχή του».